Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 21.12.2012.
19:06
Kurir, Mozzart A

Štimac: Slušam Džeja i Sinana

Prvi čovek hrvatske reprezentacije Igor Štimac spušta loptu na zemlju pred duel sa Srbijom u martu u Zagrebu.

Često u Beogradu - Igor Štimac

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Igor Štimac izjavio je da često dolazi u Beograd i da voli da se opusti uz narodnu muziku, pre svih pesme Džeja i Sinana.

"U poslednjih sedam godina bio sam bar sto puta u Beogradu. I dalje je sve isto: dobri izlasci, lepe žene, odličan noćni provod. Samo još u većem obimu u odnosu na period kada sam bio u vojsci osamdesetih godina. Moji ostanci u Beogradu su između 24 i 48 časova, pa ne mogu mnogo da govorim o samom gradu. Sve se uglavnom svede na poslovne sastanke u Hajatu, ručak u Maderi... Poznato je da nekada volim da se zabavim uz narodnu muziku, s Džejom sam, recimo, prijatelj i bio sam nekoliko puta na proslavi njegovih rođendana u Beogradu. A Sinana često poslušam uživo, veliki je prijatelj s mojim najboljim prijateljem iz Zagreba Kekom Osmanovićem i njegovom braćom, kod kojih je letovao prošle godine u Poreču. Tako sam imao priliku da ga slušam samo za sebe", rekao je Štimac za Mozzart Sport.

Jedno od neizostavnih pitanja bilo je i za koga navija u duelima Novaka Đokovića i Rodžera Federera.

"Za Novaka Đokovića, naravno. Za njega ne navijam jedino kad igra protiv hrvatskih igrača. Imao sam priliku da ga upoznam u Umagu, to je izvanredan čovek i sportista."

Štimac će 22. marta u Zagrebu predvoditi selekciju Hrvatske u duelu protiv Srbije, koju predvodi Siniša Mihajlović, u kvalifikacijama za odlazak na Svetsko prvenstvo, a svakako pored dešavanja na terenu mnoge privlači i "nefudbalsko" okruženje tog meča.

"Sa Sinišom sam razgovarao u Varšavi kako bismo se dogovorili da pazimo na ponašanje, izjave, kako tenzije ne bi izmakle kontroli. Ali kako je ovo usrano društvo, loše namere su propraćenije od dobrih. Nekome je želja da bude tenzija, da nekome padne glava, ali meni nije. Imam prijatelje u Beogradu koji me dobro znaju."

Štimac je demantovao da je nedavno pozvao generale Antu Gotovinu i Mladena Markača da izvedu početni udarac na pomenutom meču u martu, a smatra i da je poziv selektora Srbije Siniše Mihajlovića da se aplaudira hrvatskoj himni preteran.

"Nema potrebe za tim. Prema bontonu, ne treba da se aplaudira himni. Stvar kulture je da se u tišini odslušaju obe himne. To oko generala nije moj gaf. To je zla namera pojedinaca da nešto što nikada nije rečeno plasiraju u naslov. Ako ja kažem da sam dobio mnogo poruka od navijača sa željom da generali izvedu početni udarac, onda je tu jasno ko je šta rekao. Nisam ja neiteligentan, pa da mi se takva stvar učini mogućom."

Kada je reč o predstojećem duelu, Štimac ima reči hvale za srpski tim, ali i zna koje su mane.

"Ne može da bude nepoznanica selekcija za koju igraju Kolarov, Subotić, Ivanović, Marković, Tošić... Gledam vas svaki dan i svaki dan vidim nešto novo. Morali ste da pobedite u Glazgovu, zatim ste demolirali Vels, mada vam je tu ušlo sve što ste zapucali... Protiv Belgije ste mogli da vodite sa 3:0 posle pola sata. Da ste dali gol, pa se povukli, Belgija bi to teško premostila. Oni se slabo postavljaju u odbrani prilikom kontri. Naravno da imate i slabih tačaka, ali hajde da ih baš i ne otkrivam... Reći ću vam samo da tamo gde ima mladosti, ima mnogo i neiskustva."

Petak 21.12.2012. 19:47
Sluša on i Marš na Drinu al ne sme da prizna.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online