Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 18.12.2012.
13:36
Vestionline, Beta A

Napoliju oduzeta dva boda, Kanavaro i Grava suspendovani

Disciplinska komisija italijanske Serija A oduzela je danas Napoliju dva boda zbog nameštanja utakmica pre tri godine, nakon priznanja bivšeg golmana tog kluba Matea Đanela.

Đanelo je disciplinskoj komisiji priznao da je utakmica između Sampdorije i Napolija, odigrana 16. maja 2010. godine, bila nameštena. Sampdorija je u toj utakmici slavila sa 1:0.

Napoli je ovim oduzimanjem bodova sa treće pozicije u ligi "pao" za dva mesta i sada zauzima peto sa 31 bodom.

Disciplinska komisija je ovog 36-godišnjeg golmana suspendovala na tri godine i tri meseca iz fudbala, dok su sadašnji kapiten Napolija Paolo Kanavaro i odbrambeni fudbaler Đanluka Grava suspendovani na šest meseci.

Napoli u roku od tri dana ima prava da podnese žalbu na odluku disciplinske komisije, a subotu gostuje Sijeni u 18. kolu Serije A.

Napoli ne prihvata odluku Disciplinske komisije Serije A

 

Fudbalski klub Napoli ocenio je danas kao nelegitimno to što je Disciplinska komisija italijanske Serije A u ovom trenutku kaznila taj klub zbog nameštanja.

 

Disciplinska komisija je danas, nakon priznanja bivšeg golmana Napolija Matea Đanela, oduzela tom klubu dva boda i kaznila ih sa 70.000 evra zbog nameštanja utakmice Serije A protiv Sampdorije u sezoni 2009/10.

 

"Svaka odluka treba da se donese na početku ili na kraju sezone, a ne u toku takmičenja. Mnogo vremena je prošlo od 2010. godine i u ovom trenutku odluku nije trebalo doneti", navodi se u saopštenju kluba. 

 

U saopštenju se dodaje da Napoli u celokupnom postupku ne treba da snosi krivicu, a advokat kluba je dodao da je odluka "nepravedna". "Klub zbog nameštanja utakmice ne treba da snosi krivicu. Verujemo da će istina izaći na videlo u drugostepenoj odluci", piše u saopštenju.

 

Napoli će u naredna tri dana moći da podnese žalbu Sportskom arbitražnom sudu Italije, koji će doneti konačnu presudu u ovom postupku.

 

Disciplinska komisija je na šest meseci iz fudbala suspendovala i kapitena Napolija Paola Kanavara, kao i odbrambenog igrača Đanluku Gravu, dok je italijanskom trećeligašu Portogruaru takođe oduzeta dva boda zbog nameštanja utakmice protiv Krotonea u maju mesecu prošle godine.

 

Napoli je peti klub iz Serije A kome su ove sezone oduzeti bodovi zbog nameštanja. Pre kazne Napoliju, oduzeto je šest bodova Sijeni, dok je Atalanti oduzeto dva, a Sampdoriji i Torinu po jedan.

 

Tokom prethodne godine u Italiji je privedeno više od 50 osoba zbog nameštanja utakmica, a mnogi mečevi su još uvek pod istragom u sudovima u Kremoni, Bariju i Napolju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online