Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 13.12.2012.
12:12
E. V. A

Doći ću ako me izaberu

"Našao bih vremena, Srbin sam i svako priznanje u mojoj zemlji mi prija i mnogo znači", kaže trener Valjadolida Miroslav Đukić.

Prošlogodišnji laureati - Aleksandar Kolarov i Ivan Jovanović

Prošlo je vreme kad su srpski treneri bili cenjeni u najjačim evropskim ligama. Do pre deceniju i po titule i kupove osvajali su Vujadin Boškov (Španija i Italija), Radomir Antić (Španija), Dragoslav Stepanović (Nemačka), Ilija Petković (Švajcarska)...


Nažalost, danas su srpski stručnjaci daleko od glavne scene. Trofeje osvajaju i pohvale ubiru na Tajlandu (Slaviša Jokanović), Kipru (Ivan Jovanović), u Kini (Dragan Okuka, Aleksandar Stanojević), Rusiji (Slavoljub Muslin), Kazahstanu (Ljupko Petrović), Tadžikistanu (Nikola Kavazović), Tanzaniji (Milovan Ćirković)...


Čast srpskih trenera u "Ligama petice" (Španija, Engleska, Italija, Nemačka i Francuska) brani jedino Miroslav Đukić. Naš nekadašnji reprezentativac je letos uveo Valjadolid u špansku Primeru, a ove sezone skuplja poene i hvalospeve po čitavom Iberijskom poluostrvu. Ljubičasto-beli sa stadiona Hoze Zorilja najprijatnije su iznenađenje elitne španske lige, zauzimaju osmo mesto sa samo četiri boda manje od četvrtog mesta koje vodi u Evropu.

Proteklog vikenda je Valjadolid nesrećno izgubio od slavnog Real Madrida (2:3), a u najavi meča predsednik Đukićevog kluba dao je izjavu koja najbolje oslikava koliko Srbina cene u ovom delu Španije.


"Đukić je fantastičan trener! Murinjo radi dobar posao, ali naš trener radi bolje. Da li bih ga menjao? Ni da mi plate!" kazao je Karlos Suarez, predsednik Valjadolida.


I dok iz Španije svakodnevno čitamo hvalospeve o "gran entrenadoru" Đukiću, u Srbiji se vodi "polemika" o tome kome će Fudbalski savez Srbije (FSS) dodeliti Zlatnu loptu za najboljeg srpskog trenera u 2012. godini.

Đukić je, naravno, među kandidatima, ali mu bolji poznavaoci prilika u našem fudbalu ne daju prevelike šanse zbog poznatog sukoba sa predsednikom FSS-a, Tomislavom Karadžićem.

U medijima se pojavila vest da zbog toga Đukić, i da dobije priznanje FSS-a, ne bi došao da primi nagradu, ali trener Valjadolida to demantuje.

"Ja sam Srbin i svako priznanje u mojoj zemlji mi prija i mnogo znači. Našao bih vremena da dođem na uručenje priznanja ako ga dobijem", rekao je Đukić za Sportal.


Pored Đukića, u konkurenciji za trenera godine u izboru FSS-a su još Dragan Okuka, Ljupko Petrović, Aleksandar Stanojević, Slaviša Jokanović... Poslednju reč daće Komisija FSS-a u sastavu: Ivan Ćurković (predsednik) Savo Milošević, Slobodan Santrač, Miroljub Ostojić i Jovan Sekulić.

Četvrtak 13.12.2012. 15:09
Steta da se nije imalo malo strpljenja sa Miroslavom dok je bio Selektor,verujem da bi sto se Reprezentacije tice dosta daleko stigli ali sada nam ostaje samo daga Hvalimo kao i druge, u tudzim zemljama.Pogledajmo gde nam igraju nasi igraci zato se ne moramo cuditi gde su nam treneri.Netrebamo se nadati dugo nekom vecem uspehu, sve dok nasi Igraci ne budu igrali u jakim Fudbalskim Nacijama.Razloge ne treba dugo traziti,PARE, a njih nema ni za prezivljavanje nasih Klubova tako da su i igaci i klubovi prisiljeni ici za sitns, a i tamo se nemora bogzna kako truditi jer ne treba puno raditi ,igat ce uvek i bez treninga.FSS.kao Klubovi bi trebali da nsto promene,da nam Nivo Lige bude kvalitetniji
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online