Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 08.02.2010.
10:41
Vestionline A

Guti: Zavoleo sam Srbiju

Fudbaler madridskog Reala Hoze Marija Guti izjavio je da je oduševljen igrom srpske reprezentacije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi, priznavši da je, družeći se sa menadžerom Zoranom Vekićem veoma zavoleo Srbiju.

Guti kaže da redovno prati igru "orlova" i da poštuje ono što su postigli na putu do svetskog šampionata.

"Sa Zoranom Vekićem se družim već 15 godina, mi smo prijatelji, a ne samo poslovni partneri. Pored njega sam zavoleo Srbiju, a kako i ne bih kada sam video koliko to njemu znači. Igrao sam sa mnogim srpskim igračima, kao i sa sjajnim Peđom Mijatovićem. Naravno da sam pratio kvalifikacije za Svetsko prvenstvo i, iskreno, vaša selekcija je jedna od onih koja ih je obeležila. Biti ispred Francuske, samo po sebi je podvig", rekao je Guti u ekskluzivnom intervjuu za "Večernje novosti".

Realov plejmejker je u duelu sa Deportivom u Korunji napravio izvanredan potez, kada je umesto očekivanog šuta prema golu maestralno odigrao petu Benzemi, koji je mirno loptu poslao u nebranjenu mrežu. Taj potez, iako je napravljen u januaru, na samom početku 2010. godine, skoro je sigurno, biće jedan od najozbiljnijih kandidata za potez sezone.

Španci su odmah konstatovali da je to jedna od tri najbolje "štikle" u istoriji kraljevskog kluba. Sličnu majstoriju izveli su Alfredo di Stefano 1954. i Redondo 2000. godine.

"Bilo je mnogo lako postići gol, Kaka mi je dodao čistu loptu i trebalo je samo pogoditi mrežu. A, to mi baš nije odgovaralo zato što ja više volim da asistiram nego da dajem golove. A, to je bila izuzetna prilika. To je u mom stilu, to sam ja. Iskoristio sam taj trenutak da odigram atraktivan potez, jer je za mene fudbal igra, lepota, atrakcija", rekao je Guti, a onda nastavio:

Menadžer bez ugovora

 

Zoran Vekić je već deceniju i po menadžer Gutiju i iznosi za današnje vreme gotovo frapantan podatak:

"Saradnja sa Gutijem traje 15 godina i sve to vreme radimo bez ugovora. Samo na reč. Nikada nisam posumnjao u njega, kao ni on u mene, a upravo je španac insistirao na tom, prijateljskom poslovanju. Rekao je: 'Meni je reč dovoljna'. I ja sam to prihvatio. Šta još da kažem, evo, do dana današnjeg, nismo se nikada ni sporečkali".

"Nisam se uplašio ni jednog trenutka da me Benzema neće shvatiti. Bacio sam pogled unazad i video sam da me Francuz prati. Znao sam da ako dobro odigram neće imati problema da postigne gol, što je bilo najvažnije. Akcija je bila brza i domaći igrači baš nisu bili u situaciji da mnogo razmišljaju i eventualno šmekerski reaguju. Jer, ja sam bio sam pred golmanom, ostali igrači su pristizali sa strane. I jednostavno, bilo je najlepše da odigram petom, jer sam znao da će se svi truditi da mi se bace pod noge i na taj način spreče put lopti u mrežu. To je jedan od golova koji se pamte, pa zar to nije čarolija fudbala?"

Guti kaže da mu nikada nije palo na pamet da napusti Real i oproba se u nekom drugom timu.

"Ja sam madridista, čitav život sam proveo u Realu i nikada mi nije palo na pamet da odem, iako su me neki i terali, iako sam imao mnogo poziva da promenim sredinu. Pre svega od klubova iz Engleske i Italije. Možda je to splet raznih okolnosti, možda sam i ja preterivao u zabavljanju, a mnogi treneri traže gvozdenu disciplinu. Takođe, Real je najveći klub na svetu i uvek je dovodio najbolje igrače, a ja kao dete kluba morao sam iznova da se dokazujem. Ipak, ne žalim se, odigrao sam mnogo utakmica, često nosio i kapitensku traku".

Španac je izrazio nadu da će selektor Visente del Boske poslušati poruke medija i poslati mu poziv za predstojeći Mundijal.

"Imam 33 godine i mislim da je vreme da i ja osetim čari Svetskog prvenstva, da debitujem na Mundijalu. To bi bilo ono pravo. U najboljim sam godinama, znam da mogu mnogo, ali i da to moram stalno da dokazujem. Neće me sigurno Del Boske pozvati u reprezentaciju posle jedne ili nekoliko dobrih utakmica. On je iskusan stručnjak i sigurno ne može da pogreši, pa sam siguran da ću videti Južnu Afriku ako to budem zaslužio".
 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online