Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 08.02.2010.
10:00
Vestionline A

Stevanović: Moreira i Ilić za sada ne mogu zajedno

Trener fudbalera Partizana Goran Stevanović izjavio je po povratku ekipe sa priprema iz Antalije da Portugalac Moreira i Saša Ilić trenutno ne mogu da igraju zajedno u startnoj postavi.

On smatra da ekipa trenutno, u trkačkom smislu, ne može da "istrpi" njih dvojicu zajedno na terenu.

"Trenutno, ekipa u trkačkom smislu ne može da izdrži obojicu zajedno na terenu što ne znači da neće moći kasnije. Isti je slučaj i dvojicom špiceva. Pobornik sam igre sa dva špica, jer Partizan stalno mora da igra na pobedu, a to teško sa jednim napadačem. Međutim, koliko je ekipa ofanzivna ne zavisi od toga koliko špiceva ima u sastavu", izjavio je Stevanović.

Osvrnuo se Stevanović i na nesuglasice koje su se nedavno pojavile kada je u pitanu Moreira.

"Još jesenas sam rekao da je moja želja da stvorim ekipu i sistem u kome se pojedinac neće mnogo pitati, u smislu da će osećati značaj u grupi, ali da neće biti presudan. Partizan je toliko veliki klub da ne sme da zavisi od jednog igrača, a Moreira je toliko veliki i ozbiljan igrač da ne sme da potpadne pod te priče. Stavio sam svima do znanja da imamo zajednički interes - klub. Verujem da će Moreira prevazići krizu i da će osetiti svoju važnost", izjavio je Stevanović.

"Crno-beli" su se u nedelju vratili iz Antalije sa priprema tokom kojih su odigrali pet kontrolnih utakmica. Partizan je u Turskoj izgubio od Brašova (0:3), igrao je nerešeno sa Ridom (0:0) i Dnjeprom (1:1), a savladao Hirošimu (2:0) i Liteks (3:2).

"Veliki teret nosi trener Partizana. Morali smo da vodimo računa da svima damo šansu, uigramo ekipu, ali i da pritom ne izostane rezultat", dodao je on.

Pripreme u Antaliji obeležilo je i fizički sukob dvojice Marka, Lomića i Jovanovića. Stevanović pokušava da spusti loptu na zemlju posle svega što se dešavalo.

"Možda zvuči čudno, ali nisam tip koji pada u euforiju, ni kada su dobre stvari u pitanju, ni kada su loše. Verovatno zato što sam živeo tim životom (profesionalni fudbal). Takve stvari su normalne i doživljavam ih mirnije, jer stavljam akcenat na teren. Okolo može da bude i malo manipulacija. Naša snaga je da kao ekipa i klub i tu takvim situacijama pokažemo zrelost i da iz njih izađemo još jači i bolji. Na pravom smo putu da to i učinimo. Pripreme nijedne ekipe na svetu ne mogu da prođu bez problema. Znam kako je bilo na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj, koliko su problema imale reprezentacije koje su daleko dogurale. Ako dozvolimo da nam sporedne stvari kreiraju sudbinu, onda smo na sporednom putu", ocenio je Stevanović.

Bilo je priča da će biti raskinuti ugovori sa Lomićem i Jovanovićem, ali šef struke to demantuje.

"Priznali su grešku, svesni su da moraju da snose posledice. Obojica su se složili da je interes kluba iznad svega. Zalagaću se da kazna bude finansijske prirode, ali sačekaću razgovor sa čelnicima kluba. Shvatili su da su napravili grešku, a to prodrmalo je ekipu. Bio sam igrač, znam da udarac po džepu najviše boli. Svakom drugom kaznom više bismo kaznili sebe, klub i navijače nego njih dvojicu", zaključio je Stevanović.

Partizan će narednog vikenda otputovati u Sloveniju gde će odigrati prijateljski meč protiv Udinezea. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online