Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 05.12.2012.
12:11
P. Živković - Vesti A

Evropa retka privilegija

"Evropa ide krupnim koracima napred, a mi smo tu gde jesmo i zato će nam biti sve teže", ističe trener crno-belih Vladimir Vermezović.

Nije klasičan napadač - Marko Šćepović

Partizan u meču sa Rubinom stavlja tačku na 2012. godinu. Takmičenje u Ligi Evrope je retka privilegija za srpske klubove, pa u Humskoj mogu da budu zadovoljni činjenicom da su predstavili svoje mlade fudbalere. Rezultati su bili na nivou klupskih ulaganja i aktuelnog trenutka u celoj državi.

Partizan "životari" malo bolje od ostalih klubova u Srbiji, ali je to nedovoljno da se meri i sa osrednjim evropskim ekipama. Postoje stvari koje mogu da se ospore kad je u pitanju ponašanje i zalaganje fudbalera, možda i taktika trenera Vermezovića, ali je suština da dosta zaostajemo za fudbalskom Evropom i veliko je pitanje da li će neki srpski klub u skorije vreme ponovo igrati u nekom od eminentnih takmičenja.


Rubin je za crno-bele rival u rangu Barselone. Ruski klubovi više od 10 godina ulažu ogromna sredstva, a još nisu nisu uz bok vodećim evropskim zemljama. Partizan je u prvom meču solidno parirao u prvom poluvremenu, platio je ceh greškama i padovima u igri, koje ih prate tokom cele godine. Činjenica da meč nema takmičarski značaj, možda pomogne Partizanu da stigne do pobede.


"Nećemo biti opušteni", rekao je trener Vermezović i dodao: "To je poslednji meč u sezoni i željni smo da ostavimo dobar utisak. Oni su već stigli u Beograd, a za to postoje samo dva razloga - ili se ozbiljno spremaju za nas, ili su pobegli od zime. Činjenica je da su ozbiljno shvatili ovaj meč, jer ruska liga je izuzetno jaka i to su sve kvalitetne ekipe. Biće teško, ali trudićemo se".


Poslednjih dana se mnogo priča o nedisciplini Partizanovih igrača. Vermezović veruje da neće biti nemilih scena u duelu sa Rusima.

"Ne bi valjalo da se kačimo sa Rusima. Svi su oni jaki, pa da ne dobijemo po ušima. Dobro, Aleksandar Mitrović ne igra, pa je jedna opasnost od toga manja, a neće biti ni Nikole Ninkovića".


Spekuliše se da bi utakmica sa Rubinom mogla da bude poslednja za Vermezovića. On se ne izjašnjava na tu temu, ali je već sumirao učinjeno u prvom delu sezone.

"Mislim da smo odradili dobar posao u domaćem šampionatu. Zabeležili smo 12 pobeda, jedan remi i dva poraza, a uz to smo i najefikasniji tim u ligi, iako mnogi osporavaju naš sistem igre sa jednim napadačem. Napravili smo veliki pomak u odnosu na prošlu sezonu kad se nismo ni kvalifikovali za Evropu. Možda nam je i plasman u Ligu Evrope malo skrenuo misli sa domaćih utakmica, iako smo se trudili da budemo fokusirani. Od početka sam naglašavao da je prvenstvo prioritet, a da se grupna faza Evrope desila. Moram da budem iskren, sve teže će u budućnosti naši timovi igrati evropske mečeve. Evropa ide krupnim koracima napred, a mi smo tu gde jesmo. Borimo se sa nekim nefudbalskim stvarima, a to nam oduzima energiju", rekao je Vladimir Vermezović.

Marko Šćepović nije špic


Vermezović je iznenadio novinare izjavom da Marko Šćepović nije "pravi napadač".
"Marka Šćepovića ne vidim kao klasičnog napadača, već tu iza dvojice ili jednog isturenog. Imamo na poziciji napadača Stefana Šćepovića i Mitrovića, a videćemo šta će se dešavati sa Zabijom. Eduarda još nisam video u akciji, mislim na utakmice. On će od januara konkurisati za prvi tim. Na treninzima se dosta dobro snalazi. Iskoristićemo pripreme da vidimo koliko može", kazao je Vermezović.

 

Novi ugovor za Sašu Ilića!


Trener crno-belih ima jasan plan kad je u pitanju kapiten crno-belih.
"Sa Sašom Ilićem ćemo produžiti ugovor na još godinu dana. To moramo da uradimo! Motiv kod njega nije problem. Bilo je pitanje zašto sam Sašu uveo umesto Markovića u Subotici. Pa, Saša Ilić može da igra gde hoće i to pitanje ne bi trebalo postavljati. Saša Ilić je Saša Ilić, on može da uđe i da igra gde hoće".
Ali polako bi trebalo razmišljati i o Ilićevom nasledniku.
"Tu je mali Ninković, on je taj koji je određen da bude njegov naslednik. Ima kvalitet da ga nasledi", uverava Vermezović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online