Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 16.11.2012.
11:40
B92, Večernje novosti A

Stanojević: Sve bih ponovo isto napravio

Bivši trener Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da ne žali zbog odluka koje je doneo u poslednjih godinu dana.

"Emotivac" - Aleksandar Stanojević

Stanojević je 2012. godinu započeo Partizanu, a završio ju je u Kini, kao trener Dalijena, a navijači oba kluba su mu na brojne načine pokazali koliko ga cene.

"Ne bih te dve stvari nikako poredio. Ono što se dešavalo u Humskoj, a čujem da se skandira i sada povremeno, ima potpuno desetu dimenziju u odnosu na Kinu. Partizan je emocija, Dalijen je posao“, rekao je Stanojević za "Večernje novosti“.

"Iskreno, bio sam prilično iznenađen zbog reakcija navijača tamo, jer za sve vreme rada nisam imao ni naznaku da me toliko cene“.

Iz Dalijena su ga sa nevericom ispratili navijači, a pogotovo najvažniji igrači, zvezde tima, Sejdu Keita i Piter Utaka, koji su pretili da će takođe napustiti Aerbin ako ne ostane.

"To mi je bilo još veće iznenađenje, jer ni sa igračima nisam bio blizak, imali smo strogo profesionalan odnos. Na kraju, kod poslednjeg u nizu telefonskih razgovora kada sam odlazio, Keita mi je otvoreno rekao da nema tu emocija, nije se on lično vezao za mene, već smatra da može da ostvari ambicije u Kini, samo ako ostanem u Dalijenu. Čist profesionalan odnos. Eto, ni za njih do poslednjeg dana nisam znao koliko su me zaista cenili“, naglasio je Stanojević.

"Gradonačelnik je želeo da Kinez bude trener ujedinjenog Dalijena i nisam hteo da stajem na put tom planu. Mislim da je tako bolje i za klub, jer će dobiti ovako mnogo veću podršku grada i svih struktura nego da sam ostao. Mislim da sam na kraju napravio uspeh, pogotovo što je to moje prvo trenersko iskustvo van granica Srbije, potpuno druga kultura, nepoznato, a i oni su se plašili mojih godina, ne veruju previše u mlade trenere“.

Zanimljivo je posle skoro godinu dana čuti kako je Stanojević odjednom spakovao kofere i dok su se navijači nadali njegovom ostanku na klupi Partizana, on se zaputio u Kinu.

"Imao sam ponudu iz Katara, mnogo jaču finansijski nego ovu iz Kine, ali to je bilo kada se još dešavala gužva u Partizanu. Znao sam i tada, a znali su i ljudi iz kluba, da se u Humsku neću vratiti, šta god da bude. Partizan je već tada bio za mene zatvoreno poglavlje, ali sam hteo da budem deo te borbe, da sačekam promene na Topčiderskom brdu. Kada se u prvom periodu nije ništa desilo, rekao sam sebi da što duže budem ostajao ovde, da ću izgledati kao neki buntovnik koji čeka trenutak da se vrati u klub. Tada sam presudio da prvu ponudu koju dobijem, nebitno iz koje zemlje i koji su uslovi odlazim. Javio se Dalijen. Prihvatio sam momentalno, samo da odem iz Srbije, jer mi je postalo neizdrživo“, istakao je Stanojević.


I kada se u februaru otisnuo ka Kini, ostavio je Partizan za sobom. Skoro šest meseci mu je trebalo da prvi put pogleda utakmicu tima koji je nekada vodio.

"Pratio sam svaki tekst, svaku vest, ali nisam mogao da gledam mečeve. Prvi susret koji sam posmatrao je bio protiv AEL u Beogradu, a do tada je prošlo dosta vremena. Nisam mogao da podnesem da gledam mečeve, emocije su bile jače. Kao kad nerado odeš od nečega i nemaš snage da se osvrneš unazad. Posle Kiprana, odgledao sam skoro svaku utakmicu Partizana do danas“, rekao je bivši trener Partizana.

Dodatna rana za Stanojevića je bila dovođenje Avrama Granta na mesto trenera, što nije mogao da oprosti upravi.

"Navijao sam da umesto mene dođe domaći trener. Drago mi je što je Vermezović sada tu, jer forsira igrače iz naše škole, radi sve što bih i ja voleo. Imam slična razmišljanja kao on, od njega sam učio, jer je prvi iz Teleoptika prebacio mnogo mladih igrača u prvi tim. Bez obzira na sav respekt Avrama Granta i njegovih uspeha koje ja ne mogu ni da komentarišem, doveden je kao stranac, kao marketinški potez, čisto da bi uprava ispunila želju da njegovim imenom zatvori ceo slučaj. Nije ih interesovala ni prošlost ni budućnost, već samo taj trenutak. Tako je uvek bilo i zato se u biti nisam nikad slagao sa načinom funkcionisanja kluba“, naglasio je Stanojević.

"Ovo je moj prvi intervju na ovu temu, nijednom se nisam pojavio u medijima posle svega što se dešavalo, jer sam o problemima govorio dok sam bio trener Partizana, a ne posle toga. Nakon svega nisam želeo da govorim ružno ni o klubu, niti o ljudima iz njega, iako nisam promenio mišljenje o svemu ni za trunku. Ne kajem zbog svega nimalo, pogotovo što sam o svemu govorio dok su trajali problemi. Sa ove distance, kada bez emocija, mirne glave pričam o tome, sigurno bih na isti način postupio“.

Stanojević je, takođe, obećao da će se jednog dana vratiti u Partizan, ali da se to neće desiti u skorije vreme.

"Sigurno se neću uskoro vratiti. U ovom trenutku Partizan je za mene mnogo daleko, ali u budućnosti naravno da želim. Moj trenerski san je bio da napravim sistem i ostvarim vredne rezultate u Humskoj, pa da onda idem u neki evropski klub. Ne plašim se tolike podrške i očekivanja navijača, prija mi. Čitam svaki forum, sve komentare. Smejao sam se kada sam pročitao reči. Da mi je neko rekao da ću nedeljom u pola 10 ujutru da gledam kinesku ligu, rekao bih mu da se šali. To su fantastične stvari, za to se živi. Ne bih da budem patetičan, ali sve to jako emotivno doživljavam“, rekao je Stanojević.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online