Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 13.11.2012.
11:34
Beta A

Vladan Lukić podneo ostavku!

Predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić podneo je danas ostavku na tu funkciju, navodeći da je izgubio "energiju, snagu i mogućnost" da vodi taj fudbalski klub.

Dalje nije moglo - Vladan Lukić

Lukić je ostavku objavio na sajtu kluba, navodeći da je upućena zvezdašima.

"Neću vam preterano obrazlagati svoju odluku. Jednostavno mislim da je vreme za takav potez. Izgubio sam energiju, snagu i mogućnosti koje treba da krase prvog čoveka najboljeg srpskog kluba i zato je nepotrebno zadržavati se na mestu koje zahteva mnogo, mnogo više", naveo je Lukić.

Vršilac dužnosti predsednika biće predsednik Upravnog odbora Svetozar Mijailović. UO ima rok od 30 dana da raspiše izbore, a posle toga sledi 90 dana izbornog procesa.

Lukić dugo nije komunicirao sa medijima, a svoje stavove je objavljivao preko raznih sajtova vezanih za Crvenu zvezdu. On je sada kazao da nije u stanju da ispuni ciljeve koje je planirao.

"Oduvek sam isticao da fotelja nije moj cilj već jaka i stabilna Zvezda, koju treba izvesti na novi evropski put i vratiti je u društvo velikana Starog kontinenta. Mislim da to, posle tri i po godine, nisam više u stanju da uradim", naveo je Lukić.

On je u klub došao 2009. godine, a Zvezda je za vreme njegovog mandata osvojila dva kupa, bez titula prvaka države.

"Hteo sam tada da osvojimo titulu šampiona Srbije - nisam uspeo. Hteo sam da finansijski potpuno stabilizujemo klub - nisam uspeo. Želeo sam da Crvena zvezda bude učesnik grupne faze Lige šampiona ili Lige evrope - nisam uspeo", naveo je Lukić.

On je među svoje neuspehe ubrojao i to što nije uspeo da okupi sve legende kluba da zajedno pomažu Zvezdi, kao i to što Fondacija Crvene zvezde nije uspostavljena kao sredstvo da navijači pomažu klubu.

Lukić je među svoje uspehe ubrojao dovođenje jakog generalnog sponzora (Gasprom), brojnost publike na utakmicama, uspešan marketing, prvi tim sastavljen od mladih igrača.

"Želeo sam da Crvenu zvezdu spasim od gašenja, pred kojim je bila na korak u maju 2009. godine - uspeo sam", naveo je on.

Lukić je kazao da "nije trenutak" da detaljno objašnjava odlazak, navodeći da "pravi zvezdaši...znaju vrlo dobro kome sve jaka Zvezda nije u interesu".

"Ali to je prošlost i uveren sam da će neki novi ljudi koji dođu na moje mesto umeti da se izbore sa svakim spoljnim faktorom", naveo je on.

Lukić je istakao da nije stekao nikakvu materijalnu korist za vreme svog mandata i pozvao je sve zvezdaše da pomognu klubu.

"Pozivam sve sposobne ljude da se uključe u rad Crvene zvezde, da se kandiduju na izborima koji su raspisani i da svi kao jedan stanu ispred kluba koji im je mnogima ulepšao život", piše u saopštenju Lukića.

POVEZANE VESTI

Utorak 13.11.2012. 13:18
nije samo lukić onaj koji treba da napusti c.zvezdu .dok je ne napusti mafija koja upravlja iz pozadine tu nema sreće.
Utorak 13.11.2012. 14:21
Napokon ovaj nesposobni digo sidro... A savetnik Vesic, ocemo li njemu ikad videti ledja???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online