Nedelja 7. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 12.11.2012.
14:05
Vestionline, Blic A

Đurđić: Letos sam mogao da pređem u Partizan!

Srpski napadač Nikola Đurđić proveo je polusezonu za pamćenje na pozajmici u švedskom Helsingborgu, a kako se bliži prelazni rok, sve je više klubova koji pokazaju interesovanje za njegov angažman.

13 golova na 13 utakmica - Nikola Đurđić

Za srpskog napadača interesovanje evropskih klubova je ogromno. Pored italijanskih velikana Milana, Rome i Udinezea, uz holandski Alkmar i engleski Fulam, Đurđića su nedavno posmatrali i predstavnici turskog Bešiktaša.

"Spreman sam da napravim korak dalje u karijeri i probam se u nekoj od jačih liga. Gde će to biti, stvarno još uvek ne znam", iskren je Đurđić koji željno iščekuje poziv Siniše Mihajlovića da nastupi za reprezentacijauj Srbije.

Prethodnog leta se spekulisalo o Đurđićevom prelasku u redove srpskog šampiona Partizana i 26-godišnji napadač je objasnio da nikada ne žali za propuštenim i da je u fudbalu bitno da se gleda isključivo unapred.

"Postojala je mogućnost da pređem u Partizan i nikad se ne zna kako bi bilo da sam otišao tamo. Fudbal je takav da ne možeš da gledaš unazad i razmišljaš o nekim stvarima koje se nisu desile. Ko zna, možda se nekad u budućnosti i to desi", zaključio je Đurđić.

Pošto se rastanak sa Helsingborgom približio, Đurđić je izdvojio neke nezaboravne momente u proteklih nekoliko meseci.

"Pa sigurno da je jedan od najupečatljivijih utisaka ostavilo gostovanje na Seltik Parku. Tu atmosferu treba doživeti, nezaboravna je. Naravno i golovi u Evropi su mi od posebnog značaja. Dolazak ovde je bio pun pogodak, opšti utisak o Helsingborgu je jako pozitivan", rekao je Đurđić.

Ni sam Đurđić nije verovao da će pozajmica u švedskom timu biti ovoliko uspešna.

"Iskreno, nisam se nadao da će sve ovako dobro proći posle mog dolaska na pozajmicu. Bio je to i mali rizik, ali se isplatilo. Drago mi je što sam uspeo tako brzo da se uklopim u novu sredinu, to nije uvek lako u fudbalu", istakao je srpski fudbaler kojem Švedska može da bude dobra odskočna daska za uspešnu karijeru.

"Mislim da je bilo mnogo dobrih golgetera koji su pre odlaska u veće evropske lige pravili svoja imena u švedskoj ligi. Nadam se da ću i ja biti jedan od njih", veruje Đurđić, koji će u Švedskoj ostati do sredine januara naredne godine i očekuju ga još dve utakmice u Ligi Evrope.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online