Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 11.11.2012.
13:37
B92, Sport A

Stanojević: Napustio sam Dalijen zbog politike

I pored uspešne sezone u kineskom šampionatu, srpski stručnjak Aleksandar Stanojević napustio je klupu Dalijen Aerbina, a kao glavni uzrok za svoju ostavku istakao je politiku.

Svako svojim putem - Aleksandar Stanojević

Stanojević je Aerbin doveo sa pretposlednjeg mesta do borbe za plasman u azijsku Ligu šampiona, međutim promene u klubu, fuzija sa gradskim rivalom Šajdom, nisu mu odgovarale.

"Moj odlazak je najbolje rešenje, ne samo za mene, nego i za klub. Fuzija dva Dalijena je politička, kao što je bio i diktat da se za trenera postavi Kinez", istakao je Stanojević za "Sport" i dodao:

"Kada je sve to postalo izvesno, umešali su se prvotimci Dalijen Aerbina i mediji. Usledio je pritisak neverovatnih razmera, što je u sledećih 48 sati prouzrokovalo da me moj gazda, koji je poslednjih šest meseci finansirao i konkurentski Dalijen Šajd, nagovara iz sve snage da ostanem za kormilom. Iznenadio se kada sam mu saopštio da napuštam klub, jer on je inače, dobar čovek i potpuno ga razumem u ovoj situaciji. Znam da me izuzetno poštuje, shvatio sam i sa čim je na startu bio suočen, rešenje za klupu mu je bilo nametnuto, nije imao kud. Privrženost je odmah dokazao ponudom da u novom sastavu dobijem ulogu generalnog menadžera, što takođe, nisam hteo da prihvatim. Rekao sam mu: 'Ja sam samo trener'. Kasnija dešavanja su nas, eto, dovela i do priče o mom angažovanju na mestu šefa struke novog Dalijena, ali, ponoviću: odlazak je pun pogodak za sve!", istakao je Stanojević.


Igrači, pogotovo najveće zvezde stranci, Sejdu Keita i Peter Utaka, najavljivali da će napustiti klub ukoliko ode Stanojević.

"Zvali su me bezbroj puta i molili da nastavimo posao. Da, predočili su i nameru da će u protivnom i oni da spakuju stvari. Šta mi je preostalo, osim da ih savetujem da ni slučajno ne povuku takav potez, ipak su oni profesionalci, ipak su u poziciji da učine nešto veliko, da osvoje kinesko prvenstvo, za šta će imati sve neophodne uslove, potom i da pokušaju da se popnu na krov Azije", kazao je Stanojević.

Srpski trener objasnio je kakav projetak sprema novi Dalijen.

"Kvalitet. Već su ugovoreni transferi trojice top igrača, koji će uz aktuelnu garnituru Aerbina, pojačanu sa još četvoricom, petoricom momaka iz drugog Dalijena predstavljati snagu za velika dela. Moj bivši gazda je u kupovinu i projekt novog Dalijena uložio 50 miliona evra, uložiće još toliko, želim sreću i njemu i svima u Dalijenu, želim im punu vreću trofeja. Jednom prijatelji, zauvek prijatelji", naglasio je Stanojević, trener koji je 2012. godine predvodio najefikasniji kineski tim.

Stanojević je pre vremena raskinuo dvogodišnji ugovor sa Dalijen Aerbinom, dobio novac za ono što je radio i okončao i tu epizodu.

"Nemam finansijskih potraživanja, sve je jasno kao dan, svako je krenuo svojom stazom, Dalijen će u pohod na krunu, a ja u neki drugi klub, najverovatnije iz Kine, imam nekoliko poziva. Pa, nisam, valjda, odlazio na Daleki Istok da se zadržim samo sedam meseci, planiram rad na duži period. A, što se imena zainteresovanih tiče, o tom-potom, sve u svoje vreme", rekao je Stanojević.

"Ti si prvi trener Stanoje"

 

Stanojevićeve uspehe sa Partizanom i dalje pamte navijači "crno-belih". Posle nekoliko meseci skandirali su njegovo ime, i to u sred meča sa velikim Interom.


"Šta da kažem? Ne verujem da je to upereno protiv Vlade Vermezovića, već... U svakom slučaju, navijači su me se setili, i to je lepo, to je znak da sam dobro radio u Partizanu. Ja sam deo Partizana, koji je moj klub do kraja života. Ne bih više o tome, pričaćemo kada se vratim iz Kine", kazao je Stanojević.

Nedelja 11.11.2012. 16:37
Postujem Vermezovica i ajde ok je on,ali Stanoje je jebeni KRALJ!!!Kako bih voleo da se vrati u Partizan...ali znam da je to nemoguce pod diktaturom Djurica.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online