Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 08.11.2012.
23:06
Vestionline A

LE: Partizan ponovo izgubio od Intera

Fudbaleri Partizana izgubili su večeras od Intera sa 1:3 u četvrtom kolu Grupe H Lige Evropa i tako ostali na poslednjem mestu tabele.

Dvostruki strelac u drugom poluvremenu - Rodrigo Palasio

Gol za Partizan, 300. u evropskim takmičenjima, postigao je Nemanja Tomić u 90. minutu, dok su strelci za Inter bili su Rodrigo Palasio koji je ušao u drugom poluvremenu i postigao golove u 51. i 75. minutu i Fredi Guarin u 87. minutu.

Partizan je ponovo jedan deo meča odigrao na vrlo visokom nivou, ali je nedostatak iskustva i povremena panika kod pojedinih igrača crno-belih, bila odlučujuća kad je konačan ishod ovom meča u pitanju.

Crno-beli su pred 20.000 gledalaca na svom stadionu mogli da ostvare mnogo bolji rezultat, ali je Inter spasao sjajni golman Samir Handanovič. Inter je svoje golove postizao posle greška odbrane Partizana.

Partizan je počeo agresivno. Stefan Šćepović promašio je udarac iz daljine, a Nemanja Tomić iz slobodnog udarca je uspeo da pogodi samo Handanoviča.

Inter je prvu priliku imao u 19. minutu, kada je Guarin sa oko 30 metara šutirao pored gola. Samo tri minuta kasnije Tomić je na svojoj polovini pogrešno dodao Marku Livaji loptu, koji se zaleteo prema golu Nikole Petrovića, ali je njegov udarac iz daljine bio neprecizan.

Inter je samo dva minuta kasnije stvorio još jednu šansu, ali je Alvaro Pereira iz šesnaesterca sa leve strane šutirao pravo u Petrovića. Partizan je najbolje šanse na utakmici imao u istom, 32. minutu. Prvo je Tomić izveo slobodan udarac i pronašao Ivanova u šesnaestercu, ali je Handanovič sjajno odbranio njegov udarac glavom i poslao loptu u korner.

Tomić je izveo loptu i ponovo pronašao Ivanova, ali se Handanovič ponovo bacio i prosledio loptu u još jedan korner. Medo Kamara je u 44. minutu uspeo da uđe u šesnaesterac, ali nije pratio položaj saigrača, tako da je nasumično šutnuo loptu ka golu i promašio.

Već na početku drugog poluvremena, u 48. minutu, Partizan je ponovo mogao da povede. Aleksandar Miljković je uleteo sam u šesnaesterac, ali je bio previše udesno, tako da je nasumično dodao loptu u levo, a ona se odbila o Matijasa Silvestra i zamalo završila u golu, ali se odbila o Handanoviča.

Inter je poveo kada je Guarin ušao po desnoj strani pored Meda Kamare i centrirao pored Ivanova; lopta je prošla Petroviću kroz ruke, a tu se našao Palasio i ramenom je prosledio u praznu mrežu.

Stefan Šćepović je četiri minuta kasnije imao još jednu priliku, kada je iz prve šutirao na "dubinsku" loptu, ali je Handanovič bio dobro postavljen i odbranio.

Na terenu nije bilo mnogo dešavanja do drugog gola Intera. Guarin je iz daljine uputio loptu u prostor, Palasio bio najbrži i lako savladao Petrovića.

Partizan je pao u finišu i potpuno se opustio, što je iskoristio večeras ubitačni dvojac Intera, ali sa obrnutim ulogama. Palasio je dodao loptu Guarinu u šesnaestercu, a on je lako savladao Petrovića. 

Crno-beli su toliko željeni 300. gol u Evropi postigli u sudijskoj nadoknadi vremena. Miljković je sa desne strane gol linije uputio loptu u šesnaesterac, ona je došla do Tomića i odbila mu se o cevanicu iza leđa Handanoviču.

Na samom početku utakmice došlo je do kraćeg sukoba gostujućih i domaćih navijača na ogradi severne tribine, ali ih je policija brzo razdvojila.

Trener Partizana Vladimir Vermezović posle meča je rekao da je golman Intera Samir Handanović bio ključna figura dvomeča sa milanskim klubom. 

"Mislim da smo imali dve šanse kod 0:0, kada je Handanović odbranio. On je čovek koji je u dva meča napravio razliku u korist Intera. Pali smo dvadesetak minuta, ali nismo zaslužili ovako visok poraz. Inter je dobio na iskustvo, a mi se sada okrećemo novim obavezama", rekao je Vermezović.

U drugom meču ove grupe Rubin je pobedio na gostovanju Nefčiju sa 0:1, golom Djadiuna u 16. minutu, pa sada ima 10 bodova, koliko i Inter, čime su već obezbedili plasman u naredni krug takmičenja u Ligi Evrope.

Partizan u sledećem kolu 22. novembra igra u gostima protiv Nefčija, dok Inter dočekuje Rubin iz Kazanja.

Grupa H:

Nefči - Rubin 0:1 (0:1)
(Đađun 16)

Partizan - Inter 1:3 (0:0)
(Tomić 90+1 - Palasio 51,75, Guarin 88)

Tabela: Rubin 10, Inter 10, Partizan 1, Nefči 1.

POVEZANE VESTI

Petak 09.11.2012. 15:03
Sta je goldari, treci tim Intera vas delje bez problema, gol ne mozete da date, ne moze Tole da vam namesti Inter!? I onda se lozite da imate odlican tim!? Ne mozete da skupite 20 000 ljudi protiv Intera, vi bre ne sluzujete da postojite. Vi ste bruka Srbije!
Petak 09.11.2012. 00:08
Glave gore Momci! I Juve je izgubio od Intera 3:1 netreba da vas je sramota. Da je bilo malo vise iskustva, srece kao i zadnjeg dodavanja kako treba izgledalo bi bolje. Sve u svemu bilo je ok, samo napred!
Petak 09.11.2012. 10:10
Partizan ima odlican tim ali ima samo jednu manu.NEMA DOBROG NAPADACA.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online