Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 03.11.2012.
12:16
E.V. A

Vreme je za prave stvari

"Dobio sam poziv selektora Mihajlovića, daću sve od sebe da opravdam poverenje, a nadam se da ću se oprobati i u nekoj jačoj ligi", kazao je Nikola Đurđić.

Sezona iz snova - Nikola Đurđić

S njim nema šale, iako je ovaj momak rođen 1. aprila. Nikola Đurđić igra sezonu iz snova, tek pre tri meseca je stigao u Helsingborg, a za švedskog šampiona postigao je 11 golova u 14 utakmica. Sezonu je počeo u norveškom Haugesundu, gde je sa 12 postignutih golova u samo 18 mečeva i dalje je najbolji strelac norveške lige, dok je pet puta bio precizan u kup takmičenju. Skor za ponos: 28 postignutih golova uz čak 12 asistencija u ovoj godini.


Ovaj 26-godišnji napadač pokazao je da brojni golovi u Norveškoj i Švedskoj nisu slučajnost, pa je zasluženo nagrađen pozivom za reprezentaciju Srbije. Nekadašnji mladi reprezentativac "orlova" debitovaće za A selekciju 14. novembra kad naš nacionalni tim bude igrao prijateljski meč sa Čileom u Sent Galenu.


"Dobio sam poziv od selektora Siniše Mihajlovića za utakmicu sa Čileom i veoma se radujem tome. Daću sve od sebe da taj poziv maksimalno opravdam i što duže ostanem u reprezentaciji", kaže Đurđić.


Nema sumnje da je zaslužio poziv. Ni promena kluba, zemlje, novi izazov na međunarodnoj sceni nisu ništa promenili, Đurđić je u Helsingborgu nastavio da radi ono što najbolje zna - da postiže golove.

"Ovo mi je najbolja sezona u karijeri! U dresu Haugesunda sam postigao 12 golova u norveškoj ligi, plus pet u kupu. Po prelasku u Helsingborg zasad sam devet puta bio strelac u prvenstvu Švedske i još dva puta u Ligi Evrope. Samo da se tako nastavi. Priznajem da ni sam nisam očekivao da ću po dolasku u Švedsku tako brzo da se adaptiram na klub, tim, ligu. Osećam se kao da sam oduvek ovde".


Đurđić je svestan da mu se ove godine sve poklopili.

"Pre svega, izuzetno je važno da su me povrede zaobišle u ovoj sezoni, a formu sam dizao iz meseca u mesec. Ušao sam u popularno nazvani kečap efekat - kad krene, ne staje", rekao je slikovito.

Srbin će u nedelju odigrati i poslednji meč za Helsinborg pošto se tada završava švedski šampionat i protiv Geflea će imati priliku da popravi golgeterski saldo. Priznaje da ga polako stiže umor, ali motiv mu ne nedostaje.

"Baš sam umoran, igramo svaka tri dana, ja sam non-stop 90 minuta na terenu. Ali dok god me lopta sluša i dok se tresu mreže, ne žalim se", zadovoljan je Đurđić.


Norveški Haugesund samo ga je pozajmio švedskom Helsingborgu, ali kako se bliži kraj sezone, neizvesno je gde će dogodine igrati srpski internacionalac.

"Helsingborg ima pravo da me otkupi, međutim, nisam siguran da će moći, pošto je obeštećenje iznad milion evra. Ne verujem da imaju taj novac. Realno, mislim da je pravo vreme da se oprobam u nekoj jačoj ligi, nekom većem klubu. Ima zainteresovanih, ali nemam još neku konkretnu ponudu", priznaje nekadašnja nada Radničkog iz Pirota i golgeter Voždovca, koga mediji svakakodnevno sele u Nemačku, Englesku, Italiju, Holandiju...

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online