Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 25.10.2012.
15:07
Vestionline, Beta A

DK FSS pokrenula postupak protiv Novog Pazara

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (DK FSS) pokrenula je danas postupak protiv Novog Pazara zbog transparenta koji su navijači tog kluba istakli u jučerašnjoj utakmici Kupa protiv beogradskog rada.

Sramni transparent na tribinama stadiona u Novom Pazaru

"Navijači Novog Pazara su istakli transparent koji vređa nacionalna osećanja i širi međunacionalnu mržnju, što je strogo zabranjeno po svim odredbama pravilnika Fudbalskog saveza Srbije, Evropske fudbalske unije (UEFA) i Svetske fudbalske federacije (FIFA)", navodi se u saopštenju na sajtu FS Srbije.

"Od predstavnika Novog Pazara su zatražene izjave, a takođe i od službenih lica jučerašnje utakmice. Novopazarci sledeću utakmicu kod kuće igraju 3. novembra u Super ligi, protiv Slobode, pa će odluka o eventualnim kaznama biti doneta do tog datuma", dodaje se u saopštenju.

Navijači Novog Pazara istakli su juče parolu na kojoj je pisalo: "Rešen rebus: Srce, bubreg, pluća, živela Žuta kuća". 

Taj transparent bio je odgovor na poruku koju su navijači Rada razvili u prethodnom duelu ova dva kluba, a na kojem je pisalo "Rešite rebus", uz crteže noža, žice i hemijske oznake za srebro (Ag).

Imamović: Presedan za Novi Pazar

 

Potpredsednik FK Novi Pazar Tarik Imamović izjavio je da je uvredljiv transparent koji si istakli navijači tog kluba opasan presedan za grad i dodao da izgrednici treba da budu najoštrije kažnjeni.

 

"Ovako nešto do sada nismo imali na našem stadionu i iznenadjeni smo. Osudjujemo takvo ponašanje i podsećamo da smo kao klub prvi ustali protiv ovakvih i sličnih parola. Nama trebaju pravi navijači i nisu nam potrebni oni koji nas ovako podržavaju", rekao je Imamović radiju Sto plus povodom transparenta "Rešen rebus: srce, bubreg, pluća, živela žuta kuća".

 

Navijači Rada su na prvenstvenoj utakmici protiv Novog Pazara na Banjici u martu ove godine, u prošloj fudbalskoj sezoni, istakli transparent "rešite rebus", sa crtežima noža, žice i hemijske oznake za srebro (Ag). Fudbalski savez Srbije (FSS) kaznio je tada domaćina jednom utakmicom bez prisustva publike na svom terenu i novčano sa 500.000 dinara.

 

Istovremeno, osobe koje su nosile taj transparent n astadionu Rada, kako saznaje Beta, sudski su procesuirane zbog širenja nacionalne i verske netrepeljivosti i osudjene su na višemesečne zatvorske kazne.

 

"Ne očekujem da ćemo biti kažnjeni i da ćemo ispaštati zbog grupice ljudi koju nije briga za posledice. Oni razmišljaju samo kako da što žešće uzvrate onima koji ih na identičan način prozivaju", kazao je Imamović.

 

"Iskreno, najveća kazna za mene je što se ovo desilo u Novom Pazaru. Siguran sam da to u ovoj sredini ne može da zaživi, a ovakvi navijači ne predstavljaju grad, već sebe", dodao je potpredsednik novopazarskog superligaša.

 

On je naglasio da klubovi i FSS ne mogu adekvatno da se bore protiv izgrednika bez pomoći državnih institucija.

 

"Radi se o društvenom fenomenu koji je prisutan na svim meridijanima, a u Srbiji je postao aktuelniji posle utakmice protiv mlade reprezentacije Engleske u Kruševcu. Na takve i slične incidente nije se na vreme reagovalo, a FS S i klubovi ne mogu da reše problem bez reakcije države i njenih institucija", zaključio je Imamović.

 

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije pokrenula je danas postupak protiv Novog Pazara zbog, kako je navedeno u saopštenju, "transparenta koji vredja nacionalna osećanja i širi medjunacionalnu mržnju".

 

U saopštenju se dodaje da će odluka o eventualnim kaznama biti doneta do 3. novembra i utakmice Novog Pazara na domaćem terenu sa Slobodom.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online