Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 25.10.2012.
14:23
Beta A

Kovačević: SP na Tajlandu kruna karijere

Selektor reprezentacije Srbije u futsalu (mali fudbal) Aca Kovačević kazao je danas da će učešće na predstojećem Svetskom prvenstvu (SP) na Tajlandu biti kruna karijere za sve u timu.

Selektor futsal reprezentacije Srbije - Aca Kovačević

"Svi mi smo zaljubljenici u ovaj sport i živimo za njega, a ne od njega. To je suština. Ovo Svetsko prvenstvo nam je svima kruna karijere", kazao je Kovačević novinarima u prostorijama Fudbalskog saveza Srbije.

Srbija će se na SP takmičiti u Grupi E sa Egiptom, Kuvajtom i Češkom.

Takmičenje će početi 1. novembra, a finale je 17 dana kasnije. Kovačević je ocenio da sastav grupe Srbiji daje nadu da veruje u plasman u drugi krug.

"Optimista sam i verujem da ako budemo igrali kao što umemo, možemo da napravimo iznenađenje na turniru", dodao je selektor.

On je istakao da reprezentacija Srbije od protivnika najbolje poznaje Češku, ali da je prvi meč, u kojem će 3. novembra rival biti Egipat, uvek najvažniji.

"Na Gran priju u Brazilu (2008. godine) ubedljivo smo pobedili Egipat. Prva utakmica je uvek najvažnija i nadam se da ćemo je odigrati kako smo planirali", kazao je Kovačević.

Kapiten ekipe Bojan Pavićević je ocenio da bi eliminacija u grupnoj fazi bio veliki neuspeh.

"Ako budemo prvi u grupi verovatno idemo na Argentinu, pa na Brazil. To je neki naš san, da igramo četvrtfinale protiv Brazila", istakao je Pavićević.

U drugi krug takmičenja plasiraće se po dve prvoplasirane reprezentacije iz šest grupa, kao i četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

"Ne možemo da kalkulišemo sa mestom u grupi. Mislim da nam je Egipat glavna prepreka i strah me je samo te prve utakmice zbog promene vremenske zone", dodao je Pavićević.

Reprezentativci Srbije na Tajland će stići među poslednjim učesnicima turnira, 30. oktobra.

Selektor Kovačević i kapiten Pavićević ocenili su da će i na Sedmom futsal svetskom prvenstvu favoriti za titulu biti Brazil i Španija, koji su do sada jedini osvajači trofeja.

Turnir će se održati od 1. do 18. novembra 2012. godine, a Srbija će se takmičiti u Grupi E sa Egiptom (3. novembra), Kuvajtom (6. novembra) i Češkom (9. novembra)

Na Kovačevićevom spisku su:

golmani: Miodrag Aksentijević i Aleksa Antonić;

igrači: Mladen Kocić, Slobodan Janjić, Stefan Rakić, Vladimir Lazić, Vidan Bojović, Slobodan Rajčević, Dragan Đorđevich, Marko Pršić, Vladimir Milosavac, Aleksandar Živanović, Boris Čizmar i Bojan Pavićević.

Zbog crvenog kartona Živanović neće moći da igra u prvom kolu protiv Egipta.

Sastavi ostalih grupa Sedmog svetskog prvenstva u futsalu:

Grupa A: Tajland, Kostarika, Ukrajina, Paragvaj.

Grupa B: Španija, Iran, Panama, Maroko.

Grupa C: Brazil, Japan, Libija, Portugal.

Grupa D: Argentina, Meksiko, Italija, Australija.

Grupa F: Rusija, Solomonska Ostrva, Gvatemala, Kolumbija.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online