Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 25.10.2012.
14:40
M. Stanković - Vesti A

Kad Englezi tapšu Srbima

Naš najbolji arbitar Milorad Mažić sa saradnicima dobro je vodio meč Mančester Junajteda i Brage na "Old Trafordu", a pohvale je posebno zaslužio za odluku kod prvog gola za domaći tim kada je pustio prednost.

Ujedinjeni protiv rasizma - Mažić i pomoćnici na meču Mančester Junajted - Braga

Prvi mečevi 3. kola Lige šampiona doneli su mnogo uzbuđenja, golova, atraktivnih poteza i odbrana, a u prvi plan izbili su preokreti posle kojih su mnogi favoriti izvukli žive glave, iako su posle uvodnih minuta njihovi navijači strahovali za krajnji rezultat.


Najveći preokret načinili su fudbaleri Mančester Junajteda koji su na svom dupke punom "Old Trafordu" (prisustvovalo 73.195 navijača) posle samo 20 minuta gubili sa 2:0 protiv portugalske Brage.

Veteran Alan da Kosta je sa dva gola zaledio pristalice "crvenih đavola", ali su Meksikanac Havijer Ernandez Ćićarito sa dva pogotka i Severni Irac Džoni Evans uspeli da vrate osmeh na do tada zaleđenom i zabrinutom licu Aleksa Fergusona, menadžera Junajteda.


Zanimljivo je da su ovaj meč na "Old Trafordu" sudile srpske sudije na čelu sa glavnim arbitrom Miloradom Mažićem, koji je još jednom pokazao da je s pravom jedan od kandidata da za dve godine sudi mečeve Svetskog prvenstva u Brazilu.

Mažić posebno zaslužuje pohvale za odluku koja je prethodila prvom golu Engleza, pošto je posle očiglednog faula nad Van Persijem školski pustio prednost u korist oštećene ekipe koja je u nastavku akcije stigla do pogotka.


Bila je to prilika da srpskim sudijama za dobru procenu aplaudiraju i Englezi, i to u jeku antikampanje koja se u Britaniji vodi protiv srpskog fudbala generalno, posle optužbi za rasizam na meču u Kruševcu između mladih selekcija Srbije i Engleske. Inače, na ovoj, kao i svim utakmica 3. kola Lige šampiona, promovisana je kampanja "Ujedinjeni protiv rasizma". 

I još nešto, kad je Mažić u pitanju. Njemu je ovo bio drugi meč koji je sudio u ovom ciklusu Lige šampiona, a interesantno je da je i u prvom slučaju, kad je Barselona ugostila Spartak iz Moskve 19. septembra, domaćin kao apsoluni favorit stigao do preokreta i pobede. Katalonci su na "Kamp Nou" gubili sa 1:2, ali su golovima Mesija u 72. i 80. minutu stigli do identične pobede kao Mančester Junajted protiv Brage - 3:2.


Svaka čast Mažiću, ipak, najveće aplauze na "Old Trafordu" zaslužio je 24-godišni Meksikanac Ćićarito, koji je ove sezone izgubio mesto u startnoj postavi, ali je ovog puta oduševio menadžera Junajteda.


"Moram da priznam da me je Ćićarito bacio u razmišljanje. O njemu, Van Persiju, Runiju, Velbeku. Da budem iskren, ne znam šta da radim sa svima njima! Naši napadači odradili su posao večeras. Moram reći da smo u određenim delovima utakmice igrali izvanredno", rekao je Aleks Ferguson posle meča sa Bragom.


Škotskog stručnjaka brine slaba igra odbrane i činjenica da Mančester Junajted prima previše golova.


"Ipak, priznajem da me brine što tako često primamo prvi gol na utakmici. Ovo je priča naše sezone, krećemo loše i primamo rano golove, pa moramo da jurimo zaostatak".


Junajted posle tri kola ima maksimalnih devet bodova, a Ferguson je na početku takmičenja procenio da bi im 10 bodova bilo dovoljno za prolaz u narednu fazu. To znači da bi već u narednom meču, protiv istog rivala za dve nedelje u Portugalu, "crveni đavoli" mogli da rezervišu kartu za nokaut-fazu Lige šampiona.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online