Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 24.10.2012.
12:11
E.V. A

Inter kao Novi Pazar

"Svaki tim ima mane, nisu Italijani programirani kao roboti da uvek pobede, meni je svaka utakmica ista", kaže golman Partizana Nikola Petrović.

Posle reprezentativnih obaveza, proteklog vikenda na programu su bili mečevi nacionalnih šampionata, a između dva vikenda sledi nastavak evropskih takmičenja.


Kad je reč o Ligi Evrope, naravno, u fokusu je duel u Milanu između Intera i našeg Partizana. Crno-beli, kao jedini preživeli srpski predstavnik, nisu dobro započeli takmičenje. U prvom kolu su u Beogradu igrali samo 0:0 sa Nefčijem iz Azerbejdžana, a onda su poraženi u Kazanju od ruskog Rubina (0:2). Sad ih čeka favorit ne samo grupe, već čitavog takmičenja i to u trenutku kad je posle slabijeg početka sezone ušao u seriju pobeda.


Inter je u nedelju protiv Katanije (2:0) zabeležio peti trijumf zaredom, četvrti u Seriji A, pa je stigao na deobu trećeg mesta. Istovremeno, u Ligi Evrope je lako došao do bodova u Bakuu (3:1).


Sad će nero-azuri u Milanu, na svom stadionu "Đuzepe Meaca", dočekati srpskog šampiona. U odsustvu povređenog Vladimira Stojkovića, teret velike utakmice pašće na neiskusna pleća Nikole Petrovića, golmana koji je do sada samo devet puta stajao među Partizanovim stativama. U četvrtak, i za dve nedelje, ka njemu će pucati fudbaleri vredni po nekoliko desetina miliona evra.


"Svestan sam da ću biti verovatno najzaposleniji čovek na stadionu, jasno mi je ko će sve biti ispred mene. Pred očima mi je precizna slika da će Milito i Kasano, ako budu u sastavu, najviše da prete, ali se ne opterećujem", kaže ovaj 24-godišnji golman i dodaje: "Nemam čak ni specijalne pripreme za meč, fizički se odlično osećam. Na psihološkom planu korisna uputstva sam dobio od trenera Darka Belojevića. Siguran sam da ću krajnje opušteno dočekati susret".


Partizan ide u Milano bez bele zastave, spreman da se bori i, kako je igračima trener Vladimir Vermezović savetovao, "uživa" na terenu, a ako se osvoji koji bod - "puna kapa".


Petrović je istakao da ni Inter nije savršen kao i da nema tremu pred izlazak u četvrtak na teren stadiona "Đuzepe Meaca".


"Svaki klub ima mane. Nisu Italijani programirani kao roboti da svaku utakmicu sigurno pobede. Meni je svaka utakmica ista. Neću gledati ko je preko puta, trudiću se da ostanem koncentrisan kao da je u pitanju meč sa Novim Pazarom, koga dočekujemo u nedelju, ili bilo kojim drugim rivalom iz Superlige Srbije. Potrebno je da se opustimo, uživamo u fudbalu. Govori nam i šef Vermezović da se ne plašimo. Još samo da to prelomimo u glavi", kaže golman crno-belih.


Meč između Intera i Partizana na programu je u četvrtak na stadionu "Đuzepe Meaca" sa početkom u 19 časova (CET). Isti rivali ponovo će se sastati za dve nedelje u Beogradu, u meču 4. kola Lige Evrope.

PARTIZAN POKRENUO HUMANITARNU AKCIJU
"Da nam svima bude toplo"


Fudbalski klub Partizan je pokrenuo veliku humanitarnu akciju pod nazivom "Da nam svima bude toplo" tokom koje će sakupljati odeću za najugroženije u Srbiji.
Crno-beli su pozvali sve ljude dobre volje da podrže ovu akciju, donesu deo svoje garderobe - jaknu, džemper, kaput, duksericu ili bilo koju drugu zimsku odeću i na taj način pomognu onima kojima je pomoć zaista neophodna.


Akcija će trajati od 22. oktobra do 22. decembra 2012. godine, a učestvovaće i igrači Partizana, sponzori i prijatelji kluba.


"U Srbiji živi više od 10.000 ljudi bez domova - socijalno i životno ugrožene dece i odraslih, kojima je svaka pomoć potrebna. Upravo je ovo razlog zbog kojeg je FK Partizan odlučio da pokrene ovu humanitarnu akciju. Verujemo da ćemo imati velikog uspeha, a ako se tome doda i armija Partizanovih navijača, uspećemo da vratimo osmehe na mnoga lica", navode u klubu iz Humske.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online