Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 22.10.2012.
16:41
Beta A

Mihajlović: Ne smetaju mi kritike

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović kazao je danas da mu ne smetaju kritike javnosti posle dva poraza u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. godine.

Nemam problem sa Ivanovićem i Kolarovim - Siniša Mihajlović

"Moj posao je takav da kad imaš rezultat kritika je pozitivna, a kada nemaš, kritika je negativna. Tako je svuda. I u Srbiji u svetu. Nemam problem sa tim, jer sam se navikao... Ne osećam pritisak. Znam ko sam, šta sam i kako radim. Ne može jedna utakmica to da promeni", rekao je Mihajlović agenciji Beta.

Srbija je u prethodna dva meča Grupe A izgubila u Beogradu od Belgije sa 3:0 i u Skoplju od Makedonije sa 1:0. "Orlovi" su trenutno treći na tabeli, sa šest bodova manje od Belgije i Hrvatske.

Narednu utakmicu Srbija će igrati u martu 2013. godine u gostima protiv Hrvatske, a Mihajlović je kazao da taj meč ne mora da bude presudan.

"Sve zavisi od rezultata. Ako izgubimo, a Belgija pobedi u Makedoniji, onda će njihova prednost biti velika. Ne razmišljamo na taj način, već pozitivno. Dok matematički ne izgubimo šansu da se kvalifikujemo, verujemo da možemo u Brazil", kazao je Mihajlović.

On je dodao da ne postoji poseban recept za pobedu protiv Hrvatske.

"Videćemo šta će biti. To je fudbal. Niko nije dobio samo taktikom. Sve je bitno.... Važna je i glava i forma ključnih igrača", istakao je bivši trener Fiorentine, Katanije i Bolonje.

Mihajlović je kazao da će u prijateljskoj utakmici sa Čileom, 14. novembra u Sent Galenu, pozvati neke nove igrače u nacionalni tim.

"Biće malih promena. Igrači u koje sam siguran neće biti pozvani, dok će biti nekih novih, uglavnom ofanzivnijih. Još je rano za imena...", rekao je Mihajlović.

On je istakao da ne postoje nesuglasice sa iskusnijim igračima Branislavom Ivanovićem i Aleksandrom Kolarovim, sa kojima je imao verbalan duel između utakmica sa Belgijom i Makedonijom.

"Ne postoje nesuglasice. Ja nemam nikakav problem sa njima. To je bio normalan razgovor. Kao što vi (novinari) rešavate stvari sa urednikom, tako i igrači pričaju sa selektorom. To je konstruktivna kritika, za dobro svih. Oni samo treba da rade i slušaju selektora. Dok tako rade, dobro je", kazao je Mihajlović.

Mihajlović je, kao i po dolasku na mesto selektora u maju ove godine, rekao da će napustiti nacionalni tim ako se ne plasira na Svetsko prvenstvo, iako je predsednik Fudblaskog saveza Srbije Tomislav Karadžić nedavno rekao da je cilj plasman na Evropsko prvenstvo 2016. godine, a ne na Svetsko prvenstvo.

"FSS i treba tako da razmišlja. Zato smo i ušli u stvaranje mlade reprezentacije. Imam ugovor na dve godine i ako se ne kvalifikujemo ja ću otići. To neće biti ostavka. Ta reč ne postoji u mom rečniku", istakao je Mihajlović.

"Ne mogu da kažem da dolazim u Srbiju i spremam se za EP, a ako se plasiramo na SP dobro je. U teškoj smo situaciji, ali još verujem u uspeh", dodao je on.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 22.10.2012. 18:26
Kao igrac si bio odlican, kao trener si "nula koma Jozef". Kazes: "strategija nije vazna," -samo ta tvoja izgovorena konstatacija govori koliko imas pojma o fudbalskoj umjetnosti. Fudbal je kao bojno polje, na kome se sa genijalnom strategijom i dobrim vojnicima sve bitke dobivaju . Daj ostavku i ostvari nadu da se nekako kvalifikujemo, sa tobom sigurno necemo.
Utorak 23.10.2012. 14:57
On kao i Karadžić! Kritike mu ništa ne smetaju!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online