Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Nedelja 21.10.2012.
19:42
Vestionline, Kurir A

Za menadžera Blekpula Srbi su bolesni zavisnici

Menadžer engleskog drugoligaša Blekpula Jan Holovej pridružio se orkestriranom medijskom linčovanju Srba posle utakmice mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu.

Čini mu se da poznaje Srbe - Jan Holovej

Holovej je u komentaru dana za "Miror" napisao da ga Srbi podsećaju na alkoholičare i kockare, dodao da je umalo zaplakao zbog crvenog kartona Deniju Rouzu i zatražio drakonsku kaznu za naše fudbalere.

"Srbi me podsećaju na alkoholičare koji misle da je normalno da, kada ustanu ujutru, prvo potegnu iz flaše, ili me podsećaju na kockare koji stave sve pod hipoteku, a novac ulože na svoj srećan broj. Kao i zavisnost, rasizam je bolest", napisao je Holovej.

Menadžer Blekpula izričit je u stavu da se Srbi najstrože kazne.

"Sep Blater i Mišel Platini moraju da izbace Srbiju, kao i svaku zemlju sa rasističkim navijačima, iz takmičenja. Rasizam je problem i ne može da usledi samo blaga kazna. Moraju da uvedu politiku nulte tolerancije. U slučaju rasizma momentalno biste bili izbačeni iz takmičenja, bez prava na žalbu ili uslovnu kaznu. Jedna greška i letite".

Holovej je prokomentarisao i isključenje Denija Rouza.

"Očigledno je njegova partija bila ispod nivoa, što je razumljivo, jer su ga vređali rasističkim povicima i gađali kamenjen. Mogao sam da zaplačem kada je isključen, nakon blage reakcije, koja je usledila posle provokacija. Moja ljutnja se u četvrtak pretvorila u bes kada je Fudbalski savez Srbije krivicu pokušao da prebaci na pleća Engleske", završava Jan Holovej.

Gulit: Šta čeka UEFA? Srbe treba žestoko kazniti za rasizam

 

Bivši reprezentativac Holandije, slavni Rud Gulit izneo svoje mišljenje smatrajući da se "rasizam ponovo širi" i da UEFA "mora da reaguje". Njega je posebno iznervirala odluka glavnog sudije da na kraju utakmice pokaže crveni karton engleskom fudbaleru Deniju Rouzu kada je poslao loptu ka navijačima Srbije.

 

"UEFA ne sme da uvaži ovaj crveni karton za Rouza već da žestoko kazni Srbiju za rasistička skandiranja, divljačko ponašanje i bacanje raznih predmeta ka igračima Engleske. Rouzova reakcija da šutne loptu je bila nevina, dečačka, i vrlo razumljiva s obzirom na okolnosti. Turski sudija Husein Gocek dao mu je crveni karton. Može li neko da mi objasni šta je drugo Rouz mogao da uradi u tom trenutku", pita se Gulit.

 

Bivši igrač Čelsija i menadžer Njukasla smatra da je meč morao da bude prekinut čim su se sa tribina čula prva rasistička skandiranja.

 

"Masovna reakcija fudbalskog sveta će naterati UEFA-u da reaguje. Ne mogu više samo da sede i posmatraju šta se zbiva. Bio sam šokiran ponašanjem Srba na toj utakmici. Tužno, majmunski povici su i dalje normalna pojava u pojedinim evropskim zemljama. To je rak koji narasta pod aktuelnim ekonomskim pritiscima. Zato zahtevam da se zna šta UEFA namerava da preduzme protiv užasnog ponašanja Srba. Pre Evropskog prvenstva videli smo neke njihove odluke koje su išle u prilog borbe protiv rasizma. Sada je na sve to zaboravljeno", rekao je Gulit za engleski list "Miror", a preneo "Blic".

Nedelja 21.10.2012. 20:24
Кад ти планетарни расисти кажу да си расиста, онда стварно не треба ни коментарисати. Срби одавно за такве тричарије имају изреку: ``Ко о чему, војник о скраћењу, курва о поштењу``.
Nedelja 21.10.2012. 20:39
Smrad usiljeni britanski. Svi su takve bitange.
Nedelja 21.10.2012. 21:58
Mrs smradu,sta vi imate kome da pricate.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online