Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 20.10.2012.
12:41
P. Živković - Vesti A

Srbi nisu rasisti!

Senegalci Odita i Dijara odlučili da žive u Srbiji jer nikad nisu imali nikakvih problema, a to potvrđuju Portugalac Moreira i Ganac Asamoa.

Miljenik navijača - Almami Moreira

Dok Englezi prete i traže kaznu za Srbiju zbog navodnog rasizma, crnoputi fudbaleri koji su igrali ili trenutno igraju u našoj zemlji osetili su potrebu da se oglase i kažu istinu o srpskom narodu. A ona je potpuno čista i jasna: nijedan od njih nije imao problema u Srbiji, pogotovo ne sa rasizmom.


Prvi se oglasio Obijora Odita, Nigerijac, koji je oduševljavao navijače Javora i Partizana. I kad je otišao u inostranstvo stalno se vraćao u Beograd. Vezu sa Srbijom ojačao je i brak sa Dunjom Viduljević, a planira i da živi u Srbiji.


"Srbija je moja druga zemlja" jasan je Odita i nastavlja: "Tu sam proveo najlepše trenutke u životu, oženio sam se i planiram porodicu. Nikad nisam imao probleme, uvek sam se osećao kao kod svoje kuće. I nigde na svetu nisam naišao na takvo gostoprimstvo".


Oditin zemljak Ifeani Viktor Onjilo nastavio je tradiciju dolazaka Senegalaca u ovaj grad. Naišao je na sjajan doček, pa se već potrudio da nauči srpski jezik.

"Ovde mi je dobro, nemam nikakvih problema, sve je u redu", kaže Onjilo na srpskom jeziku. "Nikad se ne zna, možda i ja postanem srpski zet. Naravno, voleo bih da jednog dana zaigram u nekoj jačoj evropskoj ligi, ali uživam u životu u Srbiji".


Dolazimo i do najpoznatijeg crnoputog fudbalera, koji je igrao u Srbiji. Reč je naravno o Laminu Dijaru, ljubimcu Partizanovih navijača, najboljem strelcu u istoriji srpskih prvenstava.


Mnogi drugi tamnoputi fudbaleri su prolazili kroz Partizan (Ifeani Emeghara, Vašington da Silva, Aleksis Ngambi), sada je tu Medo Kamara, a jedan od njih je dobio i "titulu" doktora. Almami Moreira je ostavio dubok trag u Partizanu, a koliko su ga voleli navijači kluba sa Topčiderskog brda govori i podatak da su mu dali "večni" nadimak: Dr Mo. Moreira je sada igrač Vojvodine, gde je saigrač sa Kameruncem Amumaruom Abubakarom.


"U Srbiji sam već tri i po godine i meni je sve lepo, zadovoljan sam kako živim ovde i sve je u redu. Živeo sam i u Beogradu i u Novom Sadu, i ljudi su prema meni dobri i kad igram i kad izađem u grad. Hvala na tome. Znam i neke druge strance i oni su isto zadovoljni", jasan je Abubakar.


Crvena zvezda je, takođe, imala nekoliko tamnoputih fudbalera: Li Adi, Kristijan Borha, Segundo Kastiljo, Aval Isah, Ibrahim Gaj. Sada je u Zvezdi Natanijel Asamoa.

"Nikada za sve vreme koliko sam u Srbiji nisam osetio nijedan problem zbog svoje boje kože, naprotiv, imam utisak da je srpski narod izuzetno gostoljubiv i da sam prihvaćen sjajno", poručio je Asamoa.

POVEZANE VESTI

Subota 20.10.2012. 13:03
Шта све то вреди када нас мрзе западњаци.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online