Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 17.10.2012.
12:25
Vesti A

Srbi za "dž"

Boško Janković na leto najverovatnije napušta Đenovu bez obeštećenja, a isto bi mogli i Zdravko Kuzmanović (Štutgart), Miralem Sulejmani (Ajaks), Željko Brkić (Udineze)...

Uskoro slobodan igrač - Boško Janković

Mnogim odličnim igračima u Evropi sledećeg leta ističu ugovori i moći će da pronađu novu sredinu kao slobodni igrači bez obeštećenja. Takvi fudbaleri su uvek atraktivni za druge klubove, koji bi rado za džabe doveli pojačanja. Među takvima i nekoliko srpskih reprezentativaca.


Junak ove priče je Boško Janković, fudbaler Đenove, ali on nije jedini naš igrač koji bi na kraju sezone, u slučaju da ne potpiše novi ugovor, mogao za "dž" da pojača neki klub iz najjačih evropskih liga.


Pored Jankovića, to su recimo i Zdravko Kuzmanović (Štutgart), Miralem Sulejmani (Ajaks) i Željko Brkić (Udineze), ali o njima kasnije.


Kako stvari stoje, veće su šanse da Boško Janković napusti Đenovu narednog leta nego da ostane u klubu sa Marasija. Ugovor srpskog veziste sa popularnim grifonima ističe narednog leta, a italijanski mediji spekulišu da nema ni naznaka o njegovom produženju i da će se dve strane najverovatnije rastati narednog leta posle četiri godine saradnje.


Janković je u Đenovu došao 2008. godine iz Palerma, ali nije imao mnogo sreće, pošto je doživeo dve teške povrede i nije uspeo da iskaže potencijal do kraja. Ipak, oba puta se vratio na teren i u ovoj sezoni je jedan od najboljih igrača u timu Luiđija de Kanija. Međutim, verovatno poučeni iskustvom sa povredama, italijanski mediji pišu da čelnici Đenove ne razmišljaju o nastavku saradnje i Srbin bi po isteku ugovora mogao da ode iz kluba kao slobodan igrač.

Ukoliko dođe do ovakvog scenarija, Jankoviću neće biti teško da nađe novi klub, jer ga na Apeninima cene. Pogotovo će biti atraktivan zbog činjenice da dolazi bez obeštećenja.


Isto važi i za gore pomenute srpske asove. Zdravko Kuzmanović je najatraktivnije ime u Bundesligi kojem ističe ugovor i već je izgledno da on neće produžiti vernost "švabama". Žele ga Roma, Inter, Lacio, neki ruski klubovi... Moći će da bira sredinu.


Miralem Sulejmani ima još godinu dana ugovor sa Ajaksom i on najverovatnije neće biti produžen. Ali, Miki ne treba da brine jer se za njega interesuju engleski klubovi. Letos su pominjani Vest Hem, VBA, KPR...


Ugovor ističe i srpskom golmanu Željko Brkić koji je jedan od retkih igrača u tom statusu u Seriji A koji nisu u poznim godinama i sigurno je da će Udineze morasti da se potrudi da ga zadrži u Udinama.


Pa, klubovi, izvol'te...

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online