Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 17.10.2012.
11:46
Vestionline A

Bane Ivanović: Nije bila svađa, nego šok terapija!

Iako je više medija pisalo da dosadašnji kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović neće više igrati za nacionalnu selekciju dok je selektor Siniša Mihajlović, iskusni defanzivac spušta loptu na zemlju i kaže da je njegov izostanak iz tima bio neka vrsta "šok terapije", a ne svađe unutar ekipe.

Izostavljanje kapitena Ivanovića iz tima očigledna greška selektora Mihajlovića

Srbija je daleko od plasmana na SP u Brazilu, a osim poraza u Makedoniji (1:0) tema su postali odnosi najiskusnijih igrača Branislava Ivanovića i Aleksandra Kolarova sa selektorom Sinišom Mihajlovićem.

Defanzivac Čelsija je rekao da izostanku nije prethodila nikakva svađa i da je Mihajlović objasnio razloge njegovog izostanka na startu meča sa Makedonijom.

"Mislim da je selektor sve objasnio i dao razlog. To su pravi razlozi. Mislim da je to bila šok terapija koja nije uspela. Mislim da neće uticati na naš odnos. Nije bilo sukoba mišljenja, ne treba dolivati ulje na vatru. To je prošlost ne možemo da vratimo vreme i tri boda. Mi smo ovde u ekipi, kao i vi, sa istom željom da idemo na velika takmičenja. Odazivaću se na svaki poziv, kao i uvek", rekao je Ivanović.

Bane je dodao da je za odluku selektora saznao tek pred početak meča.

"Nije bilo vremena da se o tome razmišlja, morao sam da brzo to prebrodim i da se fokusiram na to da pomognem saigračima koji su istrčali na teren. Teško je oceniti igru, kada se meč gleda sa klupe. Neko vreme sam proveo i zagrevajući se i dajući podršku saigračima, ali sve u svemu nikako nije dobro", kazao je Ivanović i dodao da je Nenad Tomović zaslužio mesto u ekipi.

"Njega mi je najžalije, što se desio taj penal. On je sjajan igrač, to pokazuje iz meča u meč i zaslužio je mesto bez obzira na to da li ja igram ili ne. Ovo što mu se desilo učiniće ga samo jačim", dodao je Ivanović.

Prvi potez Siniše Mihajlovića, koji je posle neuspeha u meču sa Belgijom privukao pažnju javnosti, bio je da Ivanovića i Kolarova ne povede na konferenciju za novinare pred meč sa Makedonijom. Kolarov je rekao da nije bilo objašnjenja za to, a o Ivanoviću nije hteo mnogo da priča.

"Ne može mene da dotakne to što se desilo sa Banetom, ne radi se o meni pa bi bilo glupo da ja nešto pričam. Da ne idemo na konferenciju saznali smo dan pred meč, ali nisam dobio nikakvo obrazloženje", rekao je Kolarov.

On se složio sa selektorom Mihajlovićem da je najveći teret na iskusnim igračima, ali je odbio da krivica padne samo na njega i Ivanovića.

"Ne može da se krivi Mijailović i mladi igrači, normalno je da smo Bane i ja najodgovorniji za poraz, ali nas su optuživali da smo direktni krivci za to. Ne mogu dva igrača da budu jedini krivci, ali je sigurno da imamo veliku odgovornost, jer smo najiskusniji i igraju u velikim klubovima", rekao je Kolarov.

Uglavnom se za neuspeh naše selekcije kao glavni razlog navodi neiskustvo ekipe, ali igrač Mančester Sitija ne misli baš tako.

"Ne može se stalno pravdati neiskustvom. Opet ti igrači igraju u svojim klubovima i veliki su talenti. Fudbal je ozbiljna stvar i vidi se da li si igrač sa 20 ili sa 26 godina. Mora mnogo da se radi da bi se došlo u Makedoniju i pobedilo. Oni su srećno došli do pobede, ali mi je nismo zaslužili", rekao je Kolarov.

On nije komentarisao još jedan zanimljiv detalj - to što je na leđima umesto svog uobičajenog broja "11", nosio "trojku". Kako je objašnjeno, to je od njega zahtevao Mihajlović, koji je istakao da je igrač Srbije "levi bek i da ne može da nosi drugi broj na leđima", iako je i sam selektor igrao na istoj poziciji sa dresom broj "11"?!

POVEZANE VESTI

Sreda 17.10.2012. 14:24
Trougao Mihajlovic-Kolarov-Ivanovic tu nesto smrdi .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online