Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 16.10.2012.
22:25
Vestionline A

Srbija "pala" sa penala u Makedoniji

Fudbaleri Srbije doživeli su i drugi poraz u kvalifikacijama za Mondijal 2014, jer su izgubili u Skoplju od Makedonije rezultatom 1:0 u Skoplju. Jedini gol postigao je Agim Ibraimi u 59. minutu iz penala, koji je napravio Nenad Tomović i dobio crveni karton.

Jalova igra "orlova" u Makedoniji

Posle četiri kola u grupi A, "orlovi" imaju četiri boda, a na tri meča nisu postigli gol.

Kvalifikacije su poprimile nepovoljan tok, jer je Hrvatska pobedila Vels sa 2:0, dok je istim rezultatom Belgija savladala Škotske, pa sada imaju po 10 bodova.

Selektor Siniša Mihajlović je sve iznenadio kada je u prvu postavu uvrstio Nenada Tomovića, umesto kapitena Baneta Ivanovića, a defanzivac je uzvratio skrivljenim penalom i crvenim kartonom u 59. minutu.

Ibraimi je bio nemilosrdan sa bele tačke, poslao je loptu u gornji levi ugao, a našeg golmana Brkića na suprotnu stranu i tada je sve bilo gotovo. 

Duel sa Makedonijom imao je krvav uvod, jer su srpski navijači izbodeni i pretučeni u Skoplju, a onda se takav epilog nastavio i na stadionu "Filip II", kada se pred početak meča sve orilo od zvižduka srpkoj himni "Bože pravde".

Prvo poluvreme proteklo je u otvorenoj igri obe ekipe, a najbolju priliku propustio je napadač Makedonije Mirko Ivanovski koji je iskoristio lošu procenu štopera Matije Nastasića, ali je slabo zahvatio loptu.

Srbija je u prvom delu igre pokušavala uglavnom udarcima Dušana Tadića i Aleksandra Kolarova iz daljine koji su završavali ili van gola, ili je branio makedonski golman.

Probao šutevima iz daljine - Dušan Tadić

Makedonci su do pobede došli iz penala, kada je Ferhan Hasani izašao sam ispred golmana "orlova" Željka Brkića, a srušio ga je s leđa desni bek Nenada Tomović i za to dobio crveni karton, a sa 11 metara precizan je bio Ibraimi.

Odmah posle pogotka, Tadić je imao šansu da izjednači, ali je posle dobrog solo prodora neprecizno šutirao sa sedam metara. Gostujuća ekipa je do gola mogla i u 86. minutu, kada je Ljubomiru Fejsi šut sa 18 metara odbranio golman Pačovski.

Selektor Siniša Mihajlović izjavio je posle meča da je znao da će biti teško. 

"Pripremili smo utakmicu, jer smo znali da će biti veoma teška. Imali smo peh zbog penala i isključenog igrača. Pokušali smo sa desetoricom da se vratimo u igru, ali bilo je teško. Do penala ,Tomović koji je igrao jer sam želeo da pojačam odbranu da nam se ne bi ponovila Belgija, igrao je dobro, ali pogrešio je i to može svakom da se desi", rekao je selektor Mihajlović.

Srbija u sledećoj utakmici kvalifikacija gostuje u Hrvatskoj 22. marta iduće godine, dok Makedonija istog dana dočekuje Belgiju.

POVEZANE VESTI

Utorak 16.10.2012. 22:44
zašto nema ninkovića,kuzmanovića,subotića koji bi da je prihvatio pozive bio standardan i u reprezentaciji SAD-a i reprezentaciji njemačke.zašto forsira onu nejač (markovića,tadića,djuričića)? zašto je najbolji igrač odbrane i kapiten na klupi? ipak ne sumnjam da će mihajlović nešto da is.enja na press konferenciji.(usponi,padovi,mladost-ludost,šokovi blabla
Utorak 16.10.2012. 22:57
Mihajlovicu, ti ne samo da si bio tvrdoglav kao igrac, vec to radis i kao trener. Stavljas na klupu top igrace kao sto su Bane i Subotic, A igraju ti neki slinavci koji se saplicu po terenu. Podnesi odgovornost i daj ostavku.
Utorak 16.10.2012. 22:52
E sad fino daj ostavku....obecao si. Jedino ako si lud i verujes da ce ove kokoske na SP. Vratiti Antica i stare igrace...i ubaciti nekog od ovih mladih. A ne menjati bre ceo tim.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online