Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 13.10.2012.
12:05
Vesti A

UEFA nema plan za Balkan

"Nikakvog tajnog sastanka u Budvi nije bilo, niti je neko dozvolio nekakvu regionalnu ligu", tvrdi Ivica Osim.

Demantuje hrvatsku štampu - Ivica Osim

Regionalna fudbalska liga na teritoriji Balkana za sada je samo u domenu teorije i ideje, bez realnih temelja i osnova.


To kažu svi, od Vardara do Triglava, povodom informacije zagrebačkog "Globusa" da je na nedavnom sastanku predstavnika nacionalnih saveza regiona u Budvi "tajno dogovorena" Balkanska liga, koja bi trebalo da počne od 2015. godine.


Isto je reagovao i legendarni Ivica Osim, koji je bio na sastanku u Budvi u svojstvu predsednika Komiteta za normalizaciju pri Fudbalskom savezu BiH. Štraus sa Grbavice jeste zagovornik ideje o regionalnoj ligi ili obnovi lige kakvu je nekada imala bivša Jugoslavija, ali i on realno sagledava da je to teško ostvarivo.


Partizan ispred Dinama i Zvezde


Najbolji klub na prostoru bivše SFRJ, sudeći prema tabeli "Euro club index"-a, trenutno je Partizan. Crno-beli se nalaze na 112. mestu sa 2.277 bodova, a sledi ga Dinamo iz Zagreba koji sa 2.259 zauzima 116. poziciju, dok je Crvena zvezda tek 158. sa 2.094 bodova.


Što se ostalih najbolje plasiranih srpskih klubova tiče, Vojvodina je 287 (1.692), a Rad 411 (1.342).


Najbolje plasirani slovenački klub je Maribor, koji se nalazi na 217. mestu sa 1.935 bodova, potom iz BiH sledi sarajevski Željezničar (255/1.797), iz Crne Gore je podgorička Budućnost (447/1.232) i, na kraju, iz Makedonije dolazi skopski Vardar (477/1.161).

"Nikakvog tajnog sastanka nije bilo u Budvi. Izgleda da više ne možeš da budeš dobar sa nekim i da popiješ piće, a da to ne nazovu tajnim sastankom", rekao je Osim sarajevskom "Oslobođenju".


Osim ističe da tema regionalne lige, koja jeste primamljiva, nije aktuelizovana u Budvi i podvlači da predstavnici saveza zemalja regiona ni u jednom trenutku nisu sedeli svi zajedno.


"Niko nije dozvolio nekakvu ligu, niti postoji plan UEFA za to. Trebalo bi, valjda, prvo mi između sebe da se dogovorimo, pa tek onda da sa tim planom odemo u UEFA", ističe Osim i nastavlja: "To pitanje se stalno provlači, ali dogovor je zaista teško postići. Gledano finansijski, ta liga bi bila jako dobra, ali ne za sve. Lepo bi bilo da ti opet dođu Zvezda, Partizan, Dinamo, Hajduk... - da napune stadion, ali nema više ni tako dobrih stadiona da se napune. Uz to, najveća prepreka je zapravo sigurnost. Možemo mi između sebe da se dogovorimo, ali nikad ne znaš šta je nekome, ko sedi na tribinama, u glavi i šta je on u stanju da uradi. Liga je primamljiva, ali život je još primamljiviji i on mnogo košta".


Osim kaže i da ne treba, niti se mogu upoređivati osnivanje košarkaške i rukometne regionalne lige sa fudbalskom, jer su strasti u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu mnogo jače.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online