Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 11.10.2012.
12:23
Vesti A

Ramadani: Sve je čisto

"Policija neka obavlja posao, mi se nećemo mešati jer smo sve radili po zakonu", poručio iz Nemačke Falji Ramadani za "Sportski žurnal".

Zvezdan Terzić i Falji Ramadani

Policija steže obruč oko kontroverznog fudbalskog menadžera Faljija Ramadanija, koji vedri i oblači srpskom fudbalskom scenom. Albanski menadžer je godinama unazad postao najmoćniji trgovac srpskom fudbalskom decom, pre svega zahvaljujući uticaju u Partizanu, a kasnije je postao i vlasnik ugovora mnogih mladih srpskih fudbalera.

Od prošle sezone je "ušao" i u Crvenu zvezdu, preko srpskog menadžera Stevana Mikovića i njegovih klijenata, reprezentativaca Nikole Maksimovića i Srđana Mijailovića.

Na proveri su i prodaje igrača iz Crne Gore. Postoji sumnja da je od nekih ugovora većih od pet miliona evra deo novca mimo provizije završavao kod Ramadanija. Posebno se "češlja" i poreska dokumentacija, na čemu insistira nemačka policija.
Služba za borbu protiv organizovanog kriminala, po nalogu Specijalnog tužilaštva, vodi pretkrivični postupak protiv Faljija Ramadanija u dva pravca - proveravajući ugovore o prodaji igrača vodećih srpskih klubova poznatim evropskim timovima, ali i transferima igrača iz crnogorskih klubova u srpske i evropske klubove. Sumnjivi su poslovi koji je Ramadani imao sa klubovima koji su u javnosti povezivani sa kriminalnim klanom Šarić.

Kako beogradski dnevnik "Press" navodi, postoji sumnja da je u pojedinim ugovorima, koji su prešli iznos od pet miliona evra, deo novca veći od posredničke provizije završio kod Ramadanija.


"Proverava se dokumentacija iz Nemačke i Srbije pošto postoji sumnja da je u pojedinim slučajevima za isti transfer pravljena dupla dokumentacija. Takođe, proveravaju se i podaci o uplati poreza, na čemu posebno insistiraju nemački istražni organi", navode u MUP Srbije.


Posle informacija da se policija "raspituje za njegovo zadravlje", Ramadani je progovorio za srpske medije, konkretno "Sportski žurnal"...

"Policija neka obavlja posao, mi se nećemo mešati, bićemo na usluzi za sve što joj je potrebno", poručio je Falji Ramadani iz Nemačke i dodao:

"Ako je to zadatak srpske policije, nema problema. Sve smo radili po zakonu, nečasnih ili nelegalnih radnji nije bilo. U takvom stilu ćemo i nastaviti da se ponašamo, nemamo razloga da se bilo čega plašimo", kazao je Ramadani.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online