Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 19.09.2012.
12:11
Ž. Marković - Vesti A

Osim vraća zabranu za navijače

Huligani su širom Bosne i Hercegovine pravili incidente, a proteklog vikenda samo pukim slučajem nije "pala mrtva" glava, pa već naredna prvenstvena runda obećava nove sukobe.

Kod Mostara zapaljen kombi sa navijačima Slavije

Komitet za normalizaciju Fudbalskog saveza BiH ponovo će uvesti zabranu odlazaka navijača na gostovanja. To je, po svemu sudeći, jedini mehanizam koji može zaustaviti huligane koji divljaju iz kola u kolo.

Proteklog vikenda samo pukim slučajem nije "pala mrtva" glava, a već naredna prvenstvena runda obećava nove sukobe. Zbog toga je reagovao Ivica Osim, prvi čovek komiteta i otvoreno poručio da će biti udarena zabrana, koja je bila na snazi u većem delu prethodne sezone.


"Pre nego što smo ukinuli zabranu za navijače bilo je veoma mnogo lobiranja sa svih strana, i medijskih i političkih, da povučemo odluku i, takoreći, vratimo publiku na stadione. Sada se pokazuje koliko smo bili u pravu. Praktično, nismo napravili ništa, ovo sada je još gore nego što je bilo. Pogrešili smo što smo skinuli zabranu, trebalo je tako i ostati", rekao je Osim.


Ovog vikenda žestoko je bilo u Mostaru gde su se tukle pristalice Zrinjskog i Željezničara. Uhapšeno je 40-ak navijača. Najvatreniji navijači Borca demolirali su dva vagona u vozu kojim su putovali sa utakmice njihovog kluba u Zenici protiv Čelika, a najgore su prošli navijači Slavije koji su napadnuti kod Mostara, dok su se vraćali sa utakmice njihovog kluba u Gabeli protiv GOŠK-a.


Prema svedočenju tih pripadnika grupe "sokolovi", oni su praktično jedva izvukli žive glave, jer ih je napalo 15-ak nepoznatih huligana koji su ubacili baklju u kombi kojim su se vozili, a zatim teško povredili vozača koji nikakve veze nije imao sa navijačima. Vozilo je potpuno izgorelo, a mostarska policija vodi istragu o celom slučaju. Problem je, međutim, što navijači Slavije, u mraku i opštoj gužvi koja je nastala nisu uspeli da zapamte izgled niti jednog automobila, niti da procene kojoj navijačkoj grupi pripadaju napadači.

Osim: Nećemo čekati da neko pogine


"Ovo što se dešava, kvari mi zdravlje. Možda sve ovo ima veze sa predstojećim izborima, ne znam... Trudimo se da se ne bavimo politikom, ali kada čitaš novine i gledaš televiziju, toliko je materijala koji zavađa ljude", rekao je Osim za "Dnevni avaz" i ponovio:


"Neka to svi shvate kako hoće, ali moramo ponovo da uvedemo zabranu za navijače. Nećemo, valjda, čekati da neko pogine ili, ne daj Bože, izgori u automobilu, pa da sednemo i odlučujemo šta ćemo. Zabrana, i gotovo".

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online