Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 12.09.2012.
13:36
Vestionline, B92 A

Štimac: Pokazali smo potencijal, bićemo još bolji

Glavni rivali Srbije u Grupi A kvalifikacija za Mundijal 2014, Belgija i Hrvatska igrali su 1:1 u Briselu, što je zadovoljilo selektora "vatrenih" Igora Štimca.

Zadovoljan - Igor Štimac

Hrvati su poveli u Briselu golom Perišića, ali je u nadoknadi prvog poluvremena izjednačio Žile. U finišu meča obe selekcije bile su blizu pobede.

Selektor Igor Štimac je bio izuzetno zadovoljan predstavom svojih igrača u Briselu.

"Mnogo je teško bilo proći ovaj mini ciklus, mi smo naš rezultat u potpunosti ostvarili u ovakvoj fizičkoj spremi. Možemo samo očekivati bolju Hrvatsku. Šteta za pogodak pred kraj prvog dela, ali golovi padaju i u prvoj i u posljednjoj minuti, nećemo se vaditi na to. Ono što mene raduje je ovaj angažman, koji je bitno različit od onog što je publika gledala ranije i samo potvrđuje potencijal koji će ubuduće biti prezentovan na svakoj utakmici", rekao je selektor Hrvatske.

Iako je pogodak pred odlazak na odmor sigurno šokirao njegove igrače, Štimac je izjavio kako je u nastavku utakmice svesno prepustio terensku inicijativu rivalu.

"Nije nas pritisnula Belgija, nego smo se svesno mi povukli. Imali smo planirane izmene, pokušali smo sa Olićem da dobijemo na brzini, a tražili smo više mirnoće od naših igrača, kada osvojimo loptu od protivnika. nisam želeo da iz jednog poteza dođemo pred protivničkog gola, nego kroz igru, kroz akciju, kao što je to bilo kod prvog gola", kazao je hrvatski selektor.

Štimac je iskoristio priliku i pohvalio rad prethodnog stručnog štaba na čelu sa Slavenom Bilićem, od koga je tek nedavno preuzeo hrvatsku reprezentaciju.

"Morate razumeti da ja tek počinjem da radim sa ovom ekipom. Ovo što su oni do sada pokazali i protiv Makedonije i protiv Belgije, ovo je rad bivšeg stručnog štaba. Hvala njima još jednom! Ali, još nemamo dovoljno izbalansiran tim. Neki su igrali deset utakmica, neki nisu ni jednu", istakao je Štimac koji je otkrio i planove za budućnost.

"Imamo vremena da se odmorimo nekoliko dana, a nakon toga ćemo pratiti što naši momci rade u klubovima. Očekuje nas obilazak širom Evrope u narednih 15 dana i nakon toga ćemo videti, ko je zdrav, ko nije, ko dobro igra, a ko ne igra i odlučiti koga da pozovemo za sledeći ciklus", zaključio je selektor Hrvatske.

U sledećem meču Hrvatska će 12. oktobra gostovati Makedoniji, dok će četiri dana kasnije dočekati Vels.

I Vilmots zadovoljan bodom

 

Kao i selektor Hrvatske Igor Štimac, i njegov kolega sa klupe Belgije Mark Vilmots je zadovoljan osvojenim bodom u utorak veče.

 

"Rano primljeni pogodak nas je šokirao, ali ipak smo se na odličan način vratili u prvom delu. Pritisnuli smo ih na njihovu polovinu, stvarali prilike. Hrvatska je još uvek deveta reprezentacija sveta. Igrači su razočarani, ali ja sam realan. Osvojili smo četiri od šest bodova i moramo se okrenuti prema novim utakmicama. Moramo biti još ubojitiji. Previše nam je prilika potrebno da postignemo pogodak, a na ovakvoj razini ne možete očekivati 15 prilika po utakmici. Međutim, nemojte sada da stvarate pritisak na napadače. Prosek starosti ove reprezentacije je 24 godine i ima izuzetno potencijala i mesta za napredak", rekao je Vilmots. 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online