Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 10.09.2012.
20:58
Beta A

"Orlići" razbili Makedoniju za baraž na EP

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se sa prvog mesta u Grupi četiri u baraž za EP, pošto je večeras u Kruševcu u poslednjem, osmom kolu kvalifikacija ubedljivo pobedila Makedoniju sa 5:1.

Mladi fudbaleri Srbije "petardom" overili prvo mesto u kvalifikacionoj grupi za EP

Golove za Srbiju postigli su Ognjen Mudrinski u 10, Luka Milunović u 39, Miloš Jojić u 67. i 70. i Filip Malbašić u 81. minutu, dok je jedini pogodak za goste dao Samir Fazli u 77. 

Srbija je bila bolja od Makedonije u većem delu utakmice, dok su gosti ozbiljnije zapretili samo na početku drugog poluvremena, kada su imali nekoliko prilika koje nisu iskoristili.

Prednost "orlićima" doneo je Mudrinski kada je posle dobrog prodora po levoj strani Milan Rodić dodao do Milunovića čiji je šut odbranio protivnički golman Stole Dimitrijevski, a lopta se odbila do Mudrinskog koji je lako postigao gol.

Makedonci su nakon prvog primljenog pogotka mogli da izjednače, ali je golman domaće ekipe Branimir Aleksić odbranio šut Gorana Bogdanovića. Na 2:0 Milunović je povećao posle lepe akcije Nikole Ninkovića i Mudrinskog, koji mu je iz prve dodao loptu, pa je napadač Crvene zvezde šutem u bliži golmanov ugao postigao pogodak.

Selektor mlade reprezentacije Srbije Aleksandar Janković u 63. minutu izveo je iz igre Sasšu Markovicha i uvek drugog Partizanovog igrača Jojića, koji je 10 minuta od ulaska postigao dva gola.

On je prvo u 67. minutu posle duge lopte Nenada Krstičića sa 20 metara iskosa levo lob udarcem savladao Dimitrijevskog, a tri minuta kasnije je posle centaršuta Malbašića ostao neometan na osam metara i rutinskim šutem postigao gol.

Makedonci su do jedinog gola došli preko Fazlika, koji je bio spretniji od Rodića i preciznim šutem sa 10 metara savladao Aleksića, a posle nekoliko trenutaka Malbašić je posle još jedne dobre akcije Jojića, čiji je šut odbranio golman, natrčao na odbijenu loptu i postavio konačan rezultat.

Gosti su meč završili sa igračem manje, pošto je David Babunski u petom minutu sudijske nadoknade vremena dobio drugi žuti karton. Utakmicu na stadionu Mladost u Kruševcu posmatralo je oko 8.000 gledalaca.

Srbija je takmičenje u Grupi četiri završila na prvom mestu sa pet pobeda i tri remija, pa se u baraž plasirala sa 18 bodova, dva više od drugoplasirane Danske. 

Žreb za baraž održaće se u petak, 14. septembra u Nionu. Utakmice baraža odigraće se 12. i 16. oktobra, dok će se Evropsko prvenstvo održati od 5. do 18. juna sledeće godine u Izraelu.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 10.09.2012. 22:37
Neka se i seniori ugledaju na vas!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online