Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 10.09.2012.
13:31
Vestionline, Beta A

Mihajlović: Protiv Velsa moramo biti opasniji u napadu

Reprezentaciju Srbije u utorak u Novom Sadu očekuje drugi meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a rival "orlovima" pred domaćom publikom biće selekcija Velsa.

Moramo brže da transformišemo igru - Siniša Mihajlović

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rekao je danas u Staroj Pazovi da ne treba da postoji atmosfera da njegov tim mora da pobedi Vels u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. godine.

"Ne znam zašto bi druga od 10 utakmica bila 'biti ili ne biti', pošto nam je svaka važna i svaku želimo da pobedimo. Probaćemo na sve načine da se kvalifikujemo na Svetsko prvenstvo, ali neću da igrači imaju osećaj da sutra moraju da pobede. U životu mora samo da se umre", rekao je Mihajlović novinarima u Kući fudbala.

U taboru "orlova" su svesni da će duel sa Velšanima biti sa sličnim rivalom kao što je Škotska, ali i da će imati potpuno drugačiji tok.


"Vels ima kao i sve ostrvske ekipe, slične karakteristike. Igra u istom sistemu, Bejl je mnogo brz i treba da obratimo posebno pažnju na njega jer je on svakako njihov najbolji igrač", rekao je Siniša Mihajlović.

Selektor je svestan propusta iz Glazgova i najavio je određene promene.

"To se pre svega odnosi na fazu napada, sigurno ću pružiti šansu i nekim drugim igračima u odnosu na duel sa Škotima. Pokušaćemo da transformacija iz manevra u napad bude brža, što bi doprinelo da budemo opasniji", kaže Mihajlović.

Selektor je dao zanimljiv odgovor na konstataciju hrvatskih medija da će se Srbija boriti za treće mesto u grupi.

"To nas ne zanima. Idemo utakmicu po utakmicu, pa da na kraju vidimo gde će biti Belgija, gde Hrvati, a gde mi. To su prazne priče", rekao je srpski stručnjak.

"Orlove" interesuju jedino mečevi u kojima su učesnici, pa je Miha imao spreman odgovor i na pitanje koji rezultat očekuju u Briselu gde igraju Belgija i Hrvatska.

"Ne zanima me, kao ni moje igrače", zaključio je Mihajlović.

Selektor je ponovio da sigurno podnosi ostavku ako se tim ne plasira na Mundijal i kazao je da će Srbija možda nastaviti da igra van Beograda.

"Ako se nastavi tradicija zviždanja reprezentaciji kao u Beogradu, nastavićemo da igramo u drugim gradovima, gde su ljudi željni fudbala", rekao je Mihajlović.

Kapiten Branislav Ivanović kazao je da očekuje da tim pruži više nego u meču protiv Škotske, ali i, suprotno selektoru, da ekipa mora da pobedi.

"Očekujem da pružimo više, igramo bolje nego u Škotskoj. Moramo da pobedimo. Nadam se lepoj atmosferi jer nam je podrška navijača izuzetno bitna... Bejl je sigurno najopasniji igrač Velsa, ali mi se spremamo sa namerom da zaustavimo sve njihove pretnje", zaključio je Ivanović.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 10.09.2012. 14:40
ne, nego treba da date gol... opasnost se ne boduje...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online