Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 27.10.2009.
13:36
Vestionline, Tanjug A

Policija spremna za utakmicu Kupa Srbije u Novom Pazaru

Načelnik Policijske uprave u Novom Pazaru Dragan Terzić saopštio je danas da će utakmica fudbalskog Kupa Srbije između Novog Pazara i Crvene zvezde biti snimana u skladu sa zakonskim propisima.

Sutrašnja utakmica je proglašena događajem visokog rizika, a očekuje se dolazak velikog broja navijača iz Beograda, sa Kosova, ali i iz Crne Gore.

U novopazarskoj Policijskoj upravi navode da su maksimalno spremni za održavanje javnog reda i mira i očekuju da će ovaj, kako kažu, značajan sportski događaj za taj grad proteći bez incidenata. Svi relevantni faktori grada Novog Pazara, takođe, očekuju da će to biti "praznik fudbala" imajući u vidu da im u goste dolazi veliki klub zbog čega su zainteresovani da, kako ocenjuju, "najznačajniji sportski događaj u poslednjih nekoliko godina" protekne u najboljem redu.

Iz predostrožnosti, međutim, u sredu po prvi put neće raditi osnovna škola koja se nalazi u neposrednoj blizini stadiona, a u toku su konsultacije između fudbalskih klubova oko raspodele i distribucije karata. Domaćin je gostima, kako je Tanjugu rečeno u Organizacionom odboru, odlučio da ustupi 500 karata, iako su prema zakonu obavezni na svega 300 budući da je kapacitet novopazarskog stadiona 6.000 mesta.

Organizatori utakmice tvrde da je trenutni problem u tome što Crvena zvezda nije u mogućnosti da do sutra u 13 sati dobijene karte raspodeli u Beogradu. Prema pravilima, kažu, Crvena zvezda je dužna da, kada karte distribuira u Beogradu, dostavi i spisak kome su karte date, a ukoliko ih bude distribuirala na licu mesta taj spisak će izostati.

U Policijskoj upravi kažu da zadržavanja navijača neće biti, ali da ulazak na stadion neće biti dozvoljen bez posedovanja ulaznice.

Policija dočekuje navijače i u Lučanima

Čačanska policija najavila jeda će u sredu snimati video kamerama i fotografisati učesnike utakmice fudbalskog Kupa Srbije u Lučanima, između domaće Mladosti i novosadske Vojvodine.
"Prema Zakonu o policiji, pripadnici MUP-a snimaće ovaj događaj jer postoji opasnost da može doći do ugrožavanja života i zdravlja ljudi ili imovine", navodi se u saopštenju. Utakmica se igra na stadionu FK Mladost i počinje u 13 časova, a pobednička ekipa će obezbediti plasman u četvrtfinale Kupa Srbije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online