Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 31.08.2012.
21:45
Beta A

Janković objavio spisak "orlića", Ninković debituje

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Janković objavio je spisak igrača za predstojeće kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo.

"Orlići" najpre putuju u Dansku, pa dočekuju Makedoniju

Srbija će u okviru Grupe četiri 7. septembra gostovati Danskoj u Alborgu, dok će tri dana kasnije dočekati Makedoniju u Kruševcu.


Mlada reprezentacija Srbije posle šest odigranih utakmica zauzima prvo mesto u Grupi četiri sa 14 bodova, dva više od drugoplasirane Danske, a pet od Makedonije, koja je treća.

Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine održaće se od 15. do 28. juna sledeće godine u Izraelu.

"Nalazimo se u samom finišu kvalifikacija, na prekretnici. Ovaj ciklus traje već godinu i po dana i uložili smo ogromnu energiju koja je rezultirala prvim mestom u grupi. Računica je više nego jasna, već u Danskoj želimo da pobedom obezbedimo prvo mesto i mirniji ulazak u baraž", rekao je Janković novinarima u Beogradu.

Janković koji je i trener Crvene zvezde, kazao je da ne veruje da će poraz od Bordoa u baražu za Ligu Evropa mnogo uticati na fudbalere crveno-belih koji su članovi nacionalnog tima do 21 godine.

"Psihološki se sa njima radi svakog dana. Bio bi svojevrstan šok i da je Zvezda prošla, pa bi trebalo amortizovati celu euforiju. To su mladi momci, gledamo njihovo sazrevanje i stasavanje i ja nemam ni jedan odsto sumnje da će oni iz tog poraza izaći bolji i jači", kazao je Janković.

Jedini debitant na spisku selektora je 17-godišnji fudbaler Partizana Nikola Ninković.

"Ninkovićev poziv je došao kao stimulans i nagrada za mladog momka koji dosta dugo igra na visokom nivou u Partizanu i omladinskoj reprezentaciji Srbije", rekao je selektor mlade reprezentacije.

Janković je istakao da će njegov tim pokušati da u poslednjem kolu pobedi i Makedoniju - zbog koeficijenta koji određuje nosioce za baraž koji predstoji nakon grupne faze.

"Status nosilaca za baraž određuje se na osnovu koeficijenta iz ovog i tri prethodna ciklusa, tako da je svaki bod bitan. Kada dođemo do baraža pričaćemo dalje, ne bih voleo da preskačem stvari. Danska je prva, ne bih ni o Makedoniji mnogo pričao. Sada smo na 90 minuta od baraža", objasnio je Janković.

On je rekao da je njegov tim zahvaljujući dobrom radu dva kola pre kraja "drži sve konce u svojim rukama".

"Velika mi je želja bila da kvalifikacioni ciklus završim sa reprezentacijom i zahvalan sam Savezu što mi je to omogućeno. Ovo što smo do sada uradili gradili smo na dva neuspeha u prethodnom ciklusu. Gradili smo tim koji pobeđuje, koji poštuje sebe, svoj rad i svakog protivnika i došli smo u situaciju da dva kola pre kraja držimo konce u svojim rukama", rekao je Janković.

Na spisku su:
Golmani: Branimir Aleksić (Spartak), Aleksandar Kirovski, Marko Dmitrović (Crvena zvezda);
Odbrambeni igrači: Nemanja Gudelj (Breda), Marko Petković, Milan Rodić (OFK Beograd), Slobodan Medojević (Volfsburg), Aleksandar Pantić (Rad), Miloš Kosanović (Krakovija), Filip Mladenović (Crvena zvezda);
Fudbaleri sredine terena: Vuk Mitošević (Vojvodina), Miloš Jojić, Saša Marković, Nikola Ninković (Partizan), Nenad Krstičić (Sampdorija), Filip Malbašić (Hofenhajm), Luka Milivojević (Crvena zvezda);
Napadači: Nemanja Kojić (Rad), Đorđe Despotović (Spartak), Luka Milunović i Ognjen Mudrinski (Crvena zvezda).

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online