Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 24.08.2012.
12:43
Vesti A

Bravisimo za Bastu i Brkića

Italijani hvale strelca vodećeg gola Dušana Bastu i odličnog čuvara mreže Željka Brkića koji je sprečio poraz protiv Brage (1:1) u prvom meču baraža za Ligu šampiona.

Golman Udinezea Željko Brkić nemoćan kod gola Brage

Mnogo lepše vesti, kad su Srbi u pitanju, stigle su iz Portugala, tačnije Brage. Opet su u pitanju dvojica zemljaka, ali oni nisu "ratovali" jedan protiv drugog, naprotiv, zajedničkim snagama ostvarili su odličan rezultat za svoj klub na teškom gostovanju.


Reč je o Dušanu Basti i Željku Brkiću, beku i golmanu Udinezea i reprezentacije Srbije. Prvi je postigao vodeći gol za crno-bele iz Udina, a drugi odličnim odbranama sprečio fudbalere Brage da steknu prednost pred revanš u Italiji.


Basta je sjajno reagovao u 23. minutu i posle centaršuta sa desne strane efektno udarcem glavom matirao domaćeg golmana Beta. Udineze je dugo imao prednost, Brkić je odlično čuvao svoj gol, sve do 68. minuta, kad nije mogao ništa da učini posle fantastičnog pogotka Brazilca Dos Santoša Ismajlija sa preko 25 metara!

Niko u italijanskoj ekipi nije zamerio Brkiću što je primio taj gol, naprotiv, svi su mu čestitali na odbranama pre i posle toga.


"Bio je to neverovatan gol, stvarno nisam mogao ništa da učinim. Ali što se tiče ostalih odbrana, radio sam svoj posao i mislim da smo potpuno zaslužili ovaj rezultat, koji nam daje šansu da u revanšu izađemo kao pobednici", rekao je Brkić.


Isto misli i Dušan Basta: "Ubeđen sam da smo sposobni da u revanšu pobedimo i plasiramo se u Ligu šampiona".


To neće biti nimalo lako, jer su generalno Portugalci ostavili mnogo bolji utisak posle prvih 90 minuta.

"Bili smo mnogo bliži pobedi, iako su oni poveli. I to iz prve šanse koja im se ukazala. Mi smo imali 70 odsto posed lopte i bar 20 udaraca na gol Udinezea, ali njihov golman je odlično branio", rekao je trener Brage, Žoze Pešeiro.


Slično je zaključio i njegov mnogo poznatiji kolega, Italijan Frančesko Gvidolin, koji je uprkos povoljnom rezultatu zabrinut pred revanš.

"Svesni smo da igra koju smo pružili u Bragi nije dovoljna da bismo prošli dalje. Nećemo uspeti da uđemo u Ligu šampiona ukoliko budemo onako igrali. Lagao bih kada bih rekao da smo zaslužili da pobedimo", iskren je trener Udinezea i dodao: "Nismo zadovoljni, predstoji nam žestoka borba u revanšu", zaključio je Gvidolin.


Revanš je 28. avgusta na stadionu Frijuli u Udinama.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online