Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 24.08.2012.
12:07
M. S. A

Lane: Mažić mi nije jasan

"Za drugi žuti karton sam ja kriv, jer sam šutnuo flašicu, ali bio sam razočaran jer nisam očekivao da će me trener menjati", kaže Milan Jovanović.

"Lane" iskalio bes na flašici za vodu

Drugi dan prvih utakmica plej-ofa za Ligu šampiona doneo je nova uzbuđenja i ponovo su Srbi imali zapažen učinak u svojim klubovima i... ne samo klubovima.

Reč je o utakmici između AEL-a i Anderlehta u kome su Kiprani pobedili sa 2:1 i još jednom dokazali da nisu slučajno u prethodnoj rundi izbacili naš Partizan pobedivši ga oba puta sa 1:0.

Nije to, ipak, ono što nam je privuklo pažnju iz Nikozije, gde su fudbaleri iz Limasola dočekali goste iz Brisela. Mnogo je zanimljivija činjenica da su utakmicu između Kiprana i Belgijanaca vodile sudije iz Srbije, na čelu sa glavnim arbitrom Miloradom Mažićem, koji je u 75. minutu pokazao crveni karton nikom drugom do - Milanu Jovanoviću Lanetu!


Tačnije, srpski sudija je zemljaku iz Anderlehta nekoliko minuta ranije pokazao žuti karton zbog odugovlačenja igre (Jovanović nije izveo aut onoliko brzo koliko je arbitar to zahtevao), a onda je usledio i drugi žuti, odnosno crveni karton, jer je fudbaler nezadovoljan što ga trener izvodi iz igre ljutito šutnuo flašicu s vodom!

Posle meča Milan Jovanović je za belgijske medije prokomentarisao događaj sa Kipra.

"Biću iskren: Bio sam isfrustriran. Mesecima sam se pripremao za ovu utakmicu i mislim da sam dobro igrao. U prvom poluvremenu sam koristio svoje iskustvo da pomognem timu, a u nastavku sam sigurno bio još bolji. Zbog toga nisam očekivao izmenu, a u poslednje vreme se to sve češće dešava. Zašto baš ja uvek prvi moram na klupu? U dobroj sam formi, ponekad očekujem da mi se da više poverenja".

Lane objašnjava i šta se tačno dogodilo prilikom njegove izmene... 

"Pružio sam treneru ruku i hteo sam u svlačionicu. Trener mi ništa nije rekao, a onda sam šutnuo flašu. Moja reakcija je bila neprimerena, ali sam bio razočaran. Taj žuti karton je bio zaslužen, ali mi nije jasno zbog čega sam dobio prvu javnu opomenu. Dodeljena mi je navodno zbog zadržavanja, dok sam se spremao da ubacim loptu u igru. I to baš od srpskog sudije. Na sreću sam drugi žuti karton dobio posle zamene, pa je Anderleht mogao da nastavi u kompletnom sastavu, što je u svemu najvažnije".


Jovanović će tako revanš u Briselu posmatrati sa tribina.

"Šteta zbog toga, jer sam bio izuzetno motivisan, ali greška je samo moja. Sada ću biti najvatreniji navijač Anderlehta. Imamo još uvek šansu da se kvalifikujemo u Ligu šampiona", rekao je srpski internacionalac.


Revanš između Anderlehta i AEL-a na programu je u utorak, 28. avgusta, na stadionu "Konstant Vanden Škot".

Proto: Šta to uradi, Jovanoviću?


Neuobičajena je bila i reakcija golmana Anderlehta Silvija Prota, koji je u trenutku incidenta dotrčao do klupe.


"Galamio sam na Jovanovića i rekao mu da njegova reakcija nema nikakvog smisla. Pomislio sam u trenutku da ćemo morati dalje sa desetoricom, ali na sreću nisam bio u pravu. Bio sam ljut, jer je najgore od svega da na Jovanovića ne možemo da računamo u revanšu", rekao je za belgijske medije Proto, koji ni u nekim ranijim situacijama nije bio na istoj talasnoj dužini sa saigračem iz Srbije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online