Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 23.08.2012.
23:02
Vestionline A

Zvezda odigrala bez golova sa Bordoom

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su večeras u Beogradu nerešeno 0:0 sa francuskim Bordoom, u prvoj utakmici poslednjeg, četvrtog kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

Velika borba završena bez golova na "Marakani"

Ovo je bio prvi meč trenera crveno-belih Aleksandra Jankovića od povratka u klub, posle odlaska Roberta Prosinečkog.

Utisak koji su igrači Crvene zvezde ostavili večeras je više nego povoljan. Domaćin se pred više od 30.000 gledalaca na Marakani nije upašio Francuza, a da su crveno-beli imali malo više sreće mogli su da završe meč sa kapitalnom prednošću.

Lazović je u 16. minutu došao do prve prilike na meču. Šutirao ja sa ivice šesnaesterca, malo iskosa sa leve strane, a lopta je prošla blizu desne stative Karasoovog gola. 

U 29. minutu Obranijak je imao najbolju šansu za gol nakon što je izbegao ofsajd zamku, posle kiksa Mladenovića. Poljak se našao sam ispred Bajkovića, ali je loptu poslao preko gola sa oko 10 metara.

Zvezda je najbliža golu bila u 36. minutu kada je, posle dodavanja Dimitrijevića, Darko Lazović dobro šutirao sa 16 metara, ali mu je golman francuske ekipe Sedrik Karaso odbranio.

U nastavku Luka Milunović se u 52. minutu prvo izborio za poziciju u sred šesnaesterca Bordoa, ali je Sani bio brži, da bi potom ponovo Milunović, vraćenu loptu poslao preko gola.

U 61. minutu Sijani je napravio veliku grešku na desnoj strani Bordoove polovine terena. Lazović mu je uzeo loptu, prošao po desnoj strani i u situaciji dva na jedan ubacio loptu u kazneni prostor, ali je golman Karaso bio brži od Milunovića.

U 73. minutu Obrnijak je izveo slobodan udarac, lopta se odbila od živog zida i posle nekoliko odbitaka, vratila se Obrnijaku, koji je šutirao, i to odlično sa oko 25 metara, a Bajković je uspeo da odbrani taj topovski udarac.

Golman Zvezde je prilikom izbacivanja lopte slučajno udario štopera Milana Jovanovića, kojeg je 15 minuta kasnije zamenio debitant u evropskim takmičenjima Uroš Spajić.

Asamoa je ušao u igru umesto Lazovića u 79. minutu i odmah potom je na ivici kaznenog prostora imao odličnu šansu, ali nije dovoljno dobro zahvatio loptu, da bi šest minuta kasnije Dimitrijević centrirao sa leve strane, Mirić je zbunio Karasoa, a lopta je sve preletela i završila pored leve stative.

Trener crveno-belih Aleksandar Janković rekao je posle meča da je još uvek sve otvoreno, a revanš utakmica igra se sledećeg četvrtka u Francuskoj.

Osim Zvezde, u kvalifikacijama za Ligu Evrope učestvuje i Partizan, koji je poražen sa 3:2 od Tromsa na gostovanju.

Ovacije Robertu Prosinečkom na Marakani

 

Utakmici Crvene zvezde i francuskog Bordoa večeras u Beogradu prisustvao je i doskorašnji trener crveno-belih Robert Prosinečki, koji je sa suprugom Vlatkom meč posmatrao iz predsedničke lože.

 

Navijači na severnoj tribini su tokom prvog poluvremena razvili transparent podrške Prosinečkom, dok je ostatak stadiona skandirao njegovo ime.

 

Podršku od "Delija" dobio je i novi trener Aleksandar Janković. Na transparentu "Delija" pisalo je "Prosinečki hvala za snagu i energiju koju si doneo u klub, vrata Zvezde su ti uvek otvorena", dok je poruka za Jankovića glasila "Kada je najteže pravi Zvezdaši su uvek tu, Sale budi dobar trener kao što si i Zvezdaš".

POVEZANE VESTI

Petak 24.08.2012. 00:12
Svaka čast! Tako se trči i igra za CRVENU ZVEZDU!!!!!!
Petak 24.08.2012. 00:13
Iskreno, veoma sam prijatno iznenađen, i drago mi je što je tako. Ispunili su ono što se od njih tražilo, a to je da dostojno reprezentuju klub za koji igraju. Apsolutno je nebitno šta će biti u revanšu. Iako izgube, nema veze, izgubili su od boljih. Bitno je da se teren napusti podignutog čela, a onda će vremenom doći i rezultati. Robi je ostavio odličnu ekipu Jankoviću. Sve najbolje dalje. Takođe najlepše želje komšijama u revanšu.
Četvrtak 23.08.2012. 23:47
Bez nepotrebne euforije. Male su šanse 0:0 u revanšu. Potreban je barem jedan gol za prolaz, možda i dva, a za to treba sigurnija odbrana i ofanzivniji srednji red. Dobro je što se odustalo od kopiranje Barselone i igra prilagodila našem stilu preko krila. Jedino treba poraditi na bržem pasu odbrambenih igrača prema napred nakon osvajanja lopte. Bordo mora napadati u revanšu i treba očekivati veliki pritisak na početku utakmice, kao i zadnjih pola sata. CZ treba zanemariti utakmicu lige i odmoriti igrače za revanš.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online