Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 23.08.2012.
12:21
M. S. A

Krasić: Idemo u Ligu šampiona!

"Lepo sam se osećao u Moskvi, na stadionu Lužnjiki, za koji me vezuje mnogo lepih uspomena", kazao je novi igrač Fenerbahčea Miloš Krasić.

Krenule su finalne borbe za plasman u Ligu šampiona, plej-of elitnog klupskog takmičenja na Starom kontinentu. Nažalost, nema srpskih klubova, Partizan je eliminisan posle dva identična poraza od kiparskog AEL-a (0:1), pa je ostalo da pratimo učinak srpskih igrača u klubovima širom Evrope.


U utorak, prvog dana plej-ofa, na sceni su bila četvorica naših fudbalera, a posebnu pažnju privukao je 27-godišnji Miloš Krasić. Plavokosi fudbaler je posle razočaravajuće sezone u Juventusu ovog leta prešao u Fenerbahče, željan da dokaže svima da je u slavnom torinskom klubu bio nepravedno zapostavljen.

Krasić je sa Turcima gostovao ekipi Spartaka u Moskvi, gradu u kome je proveo čak šest godina igrajući za CSKA pre nego što se 2010. preselio u Juventus za 15 miliona evra.


"Divan je osećaj zaigrati ponovo u Moskvi, na stadionu Lužnjiki, za koji me vezuje mnogo lepih uspomena", rekao je za ruske medije Krasić, koji je svojevremeno u dresu CSKA osvojio dve titule prvaka Rusije, čak četiri nacionalna kupa i trofej Kupa UEFA.


Krasić je tek nedavno stigao u Fenerbahče, pa iako se očekuje da bude veliko pojačanje za klub iz Istanbula, još uvek je u fazi privikavanja na novu sredinu. Zato je u meču sa Spartakom zaigrao tek u poslednjih 15-ak minuta, baš kao što je bio slučaj i prošle nedelje u Superkupu Turske protiv najvećeg rivala Galatasaraja (2:3).


Fenerbahče je izgubio moskovski duel (1:2), ali ima realne šanse da u revanšu pred svojom publikom traži kartu za plasman u Ligu šampiona.


"Šteta je što smo primili drugi gol, pogotovo što se to desilo iz kornera. Morali smo bolje da pokrijemo njihove igrače", kazao je Krasić za zvanični sajt UEFA i pohvalio rivala: "Spartak igra dobar fudbal pod vođstvom trenera Unaija Emerija. Imali su posed lopte i zadali nam mnogo problema. Ipak, mislim da možemo da prođemo dalje. Čeka nas revanš pred našim navijačima i svesni smo da nam je potreban jedan gol i pobeda od 1:0 da se plasiramo u Ligu šampiona. Očekujemo da navijači u Istanbulu budu naš 12. igrač".


Sva tri gola na Lužnjikiju postignuta su u roku od deset minuta, a zanimljivo je da je goste iz Turske načeo upravo njihov bivši igrač, Emanuel Emenike. To je onaj Nigerijac koji je za velike pare došao u Istanbul prošlog leta, ali je zbog učešća u skandalu oko nameštanja rezultata posle samo nekoliko dana prodat Rusima za 10 miliona evra.

Emenike je doveo Spartak u vođstvo u 59. minutu, ubrzo je izjednačio Holanđanin Dirk Kajt, pojačanje iz Liverpula, a pobedu Moskovljanima doneo je Dmitri Kombarov u 69. minutu. Miloš Krasić je u igru ušao u 77. minutu.

Revanš je sledeće srede u Istanbulu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online