Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 22.08.2012.
13:17
E.V. A

Đukićeva lekcija na startu Primere

Miroslav Đukić prošle sezone je uspeo da vrati Valjadolid iz Segunde u elitno špansko društvo, a na promociji ovosezonske Primere srpski trener je na svom debiju vodio ekipu do sjajnog trijumfa na gostovanju Saragosi.

Pobeda na debiju u Primeri - Miroslav Đukić

Krenula je i španska Primera, a sa njom i nova trka za titulu između novog i starog šampiona, Real Madrida i Barselone. Murinjov tim je neočekivano na svom stadionu "Santijago Bernabeuu" osvojio samo bod u derbiju sa Valensijom (1:1), dok je Barselona sa novim trenerom, dojučerašnjim pomoćnikom Titom Viljanovom, nastavila Gvardiolinim putem - pobedila je Real Sosijedad s 5:1.


Ono što je za nas interesantno jeste da posle dugo godina imamo srpskog trenera u španskoj Primeri, jednoj od četiri najjače lige u Evropi (Engleska, Nemačka, Italija i naravno, Španija). Miroslav Đukić, nekadašnji trener Partizana i selektor naše zemlje, prošle sezone je vodio Valjadolid u Segundi i uspeo da ga posle dve sezone vrati u elitno društvo.

Cilj ljubičasto-belih je opstanak u Primeri, a jedan od aduta u Đukićevom timu je i Antonio Rukavina, dojučerašnji bek minhenskih "lavova". Đukić i Rukavina su svojevremeno uspešno sarađivali u Partizanu i reprezentaciji Srbije, pa je trener Valjadolida odlučio da "svog" igrača dovede iz nemačke "cvajte" u Primeru.


Sudbina je htela da Đukić i Rukavina vatreno krštenje u elinoj španskoj ligi imaju u nedelju u Saragosi, za koju je igrao još jedan bivši partizanovac i srpski reprezentativac, Ivan Obradović. Rezultat na Romaredi za mnoge je bio neočekivan: 1:0 za novog člana elite, uz dodatak da je moglo da bude i ubedljivije pošto je Valjadolid u nastavku meča promašio penal.


Posle utakmice španska štampa je hvalila Miroslava Đukića i njegove fudbalere, a naš trener je kazao:


"Počeli smo pomalo plašljivo, nedostajalo nam je agresije, ali kako je vreme prolazilo bili smo sve bolji, pogotovo iz kontranapada. Videlo se da nismo imali dovoljno svežine, ali smo zasluženo trijumfovali".


Đukić kaže da će pobeda na startu Primere mnogo značiti za samopouzdanje njegovih igrača.

"Znali smo da neće biti lako na debiju u Primeri, ali bili smo jaki u odbrani, veoma sam zadovoljan kako smo funkcionisali u defanzivi. Ekipa se mnogo istrošila na fizičkom planu, ali uspeli smo da igramo kako smo želeli. Mislim da smo uradili dobar posao, čak smo imali i penal".


Za kraj izjava trenera Saragose, Manola Himeneza, koji je čestitao Đukiću na pobedi: "Želeli smo da se nama osmehne sreća na startu sezone i da doživimo sudbinu Valjadolida".

Srbin i Nemac paklen tandem


U komentaru "Marke", pored pohvala na račun trenera Miroslava Đukića, posebno je naglašen učinak dvojice igrača, koji su pokrivali desnu stranu Valjadolida, Srbina Antonija Rukavine i Nemca Patrika Eberta. Obojica su ovog leta stigli u Španiju i bili su jedini stranci u Đukićevom timu.


"Ključ pobede je u tome što su igrači Valjadolida verovali u sebe. Za divljenje je kako je Đukić vodio tim u prvoj utakmici po povratku u Primeru. Saragosa je razočarala, nijedan njen igrač nije bio na nivou, jedino je Montanjes bio pretnja. Odlično je funkcionisala desna strana Valjadolida, tandem Rukavina - Ebert zadao je mnogo problema Ivanu Obradoviću. Ovo je bila njihova prva zajednička utakmica u Primeri i uradili su veliki posao za Valjadolid", zaključila je "Marka".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online