Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 27.10.2009.
04:19
Vestionline A

Rafa: "Tačka preokreta"

Menadžer Liverpula Rafael Benitez kaže da se 'kockanje' sa nastupom povređenog Fernanda Toresa isplatilo, jer je ekipa nakon pobede nad Mančester Junajtedom dobila novi elan, što bi moglo da im preokrene kompletnu sezonu.

Fernando Tores nije trenirao poslednjih nekoliko dana, a odluku da ga stavi u prvi tim posle dva meča pauze, Benitez je doneo posle kraće konsultacije sa "El Ninjom" u autobusu dok je ekipa dolazila na utakmicu.

"Odluku da Fernanda povedem na utakmicu doneo sam u nedelju ujutru. Nije trenirao par dana baš kao i Džerard. Ipak uverio me je da želi da igra i na kraju smo odlučili da je tako najbolje. To je bila teška odluka. Moglo se videti da nije bio dovoljno spreman, ali i kada je tako Fernando pravi razliku na terenu. Čekali smo da dobije pravi pas, a kada se to desilo znali smo da će pogoditi", rekao je Benitez i dodao:

"Trebala nam je pobeda u ovom duelu za povratak samopouzdanja. Svi igrači su u meč ušli sa željom da ne dozvole da se desi novi poraz, želeli su da pokažu svoj pravi karakter i učinili su to na perfektan način. Pobeda je ostvarena protiv dobre ekipe i sjajno je što se i navijači i igrači zbog toga osećaju izvrsno. Nadam se da će ovaj trijumf biti tačka preokreta, te da ćemo pokazati da možemo da dobijamo utakmice u nizu. Prilika za to imamo već  u sredu, protiv Arsenala u Liga kupu", dodao je Benitez.

Čak pet žutih i dva crvena kartona pokazanih na derbiju, od kojih je nažalost jedan pokazan i Nemanji Vidiću, izazvalo je daleko veću pažnju nego slaba igra zvaničnog prvaka. Srpski štoper je zaradio treći uzastopni crveni karton protiv Liverpula, čime se pozabavio i ser Aleks Ferguson posle meča, ne propustivši priliku da džentlmenski čestita najvećim rivalima.

"Publika je izbacila Vidića i mislim da je sudija podlego atmosferi. Bilo je zaista fanatično i prilikom svake odluke vršen je neverovatan pritisak sa tribina. Ne znam koliko sudija Mariner ima iskustva, ali se nadam da će iz ovoga nešto naučiti",  rekao je Ferguson.

Škotski stručnjak je istakao da je prvi žuti karton bio daleko kontroverzniji u odnosu na drugi, da je Karager u prvom delu napravio penal, ali da to ne umanjuje pobedu Liverpula.

"Sve u svemu, Liverpul je bio bolja ekipa. Stvarali su mnogo više šansi i potpuno nas nadigrali", dodao je Ferguson.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online