Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 27.10.2009.
02:23
A

"Varničenje" na Marakani

Lukić: "Nema sukoba između Dike Stojanovića i mene, ali ja sam predsednik kluba i biram svoje savetnike. Ukoliko do smene dođe, biće to zbog rotacije u klupskom strukturama; Dika: Informacija da sam smenjen je totalana glupost i demantujem je.

Fudbalski klub Crvena zvezda je na svom zvaničnom internet sajtu "skinula" Stevana Stojanovića sa funkcije savetnika prvog čoveka kluba, a predsednik Vladan Lukić kaže da ne postoji nikakav sukob između njega i Dike, i tvrdi da ukoliko dođe do njegove smene, to neće biti privatne prirode, već posledica rotacije u klupskim kadrovskim strukturama.

"Ja kao predsednik sam biram i smenjujem svoje savetnike, moja pozicija mi daje pravo na to. Nema govora o bilo kakvom sukobu između mene i Stevana Dike Stojanovića. Da li će on ostati na mestu mog savetnika ili će preći na neku drugu funkciju u klubu, znaće se u narednih nekoliko dana i javnost će biti obaveštena o svemu. U slučaju da dođe do promena, verujte da su u pitanju rokade u unutar klupskim strukturama, što je potpuno normalna i prirodna pojava. Nikakvog sporenja niti nesuglasica među ljudima koji vode klub nema, niti će ih biti", rekao je u izjavi za "Press", predsednik našeg najtrofejnijeg kluba.

Legendarni čuvar mreže zlatne generacije koja je osvojila titulu prvaka Evrope 1991. godine, trenutno se nalazi u inostranstvu, ali se oglasio povodom informacija o njegovoj navodnoj smeni, i nazvao ih totalnom glupošću.

"U prvi mah mi se učinilo da vas nisam dobro razumeo. Informacija da sam ostao bez funkcije u Crvenoj zvezdi je totalna glupost i demantujem je. Trenutno obavljam funkciju savetnika prvog čoveka FK Crvena zvezda i tako će biti još najmanje narednih godinu dana. Nemam nameru da odem iz kluba u kome sam proveo svoje najlepše dane kao igrač, ali i kao rukovodilac, pa me čudi da se takve informacije pojavljuju u medijima i neznam ko ih je plasirao. Ukoliko nekome u Crvenoj zvezdi smetam, zamolio bih ga da mi to kaže u lice", izjavio je Dika Stojanović.

U javnosti se spekuliše da su Vladan Lukić, ali i ostali ljudi u upravi, nezadovoljni činjenicom da se Dika u poslednje vreme previše bavio menadžerskim poslom, a zameraju mu i posredničku ulogu prilikom letošnje prodaje jednog od najtalentovanijih mladih fudbalera na ovim prostorima, 17-godišnjeg Uroša Ćosića koji je iz redova Zvezdinih kadeta otišao u moskovski CSKA.

Izuzev ovog "varničenja" u vrhu Crvene zvezde medijima je prostrujala i informacija da bi se partnerstvo sa ruskim "Gaspromom" moglo odložiti do 2010, godine, jer naftni gigant nije zadovoljan što je "priča" o pregovorima procurela u javnost. Deo te priče je i navodna promena imena našeg najveće stadiona, pošto Rusi nude pola miliona dolara više na godišnjem nivou, ako legendarna Marakana postane "Gasprom Arena".

Ukoliko stadion Crvene zvezde promeni ime, onda će klub ući u istoriju svetskog fudbala kao institucija koja je za nikad manji novac, dozvolila da se preimenuje kultno ime stadiona i objekta na kojem igra i reprezentacija Srbije.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online