Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 02.08.2012.
14:51
E.V. A

Džajić: Obračunaću se s nekim ljudima!

Legendarni fudbaler Dragan Džajić između ostalog pričao o "čuvenom" hapšenju pre tri i po godine, sramoti za državu i one koji su to odobrili.

Uperiće prstom u krivce - Dragan Džajić

Dok se fudbaleri Crvene zvezde pripremaju za večerašnji beogradski duel sa kiparskom Omonijom (20.30h), legenda crveno-belih i srpskog, nekad jugoslovenskog fudbala, 66-godišnji Dragan Džajić, gostovao je u emisiji "Svedoci istorije", emitovanoj na beogradskom SOS kanalu.


Pričao je Džaja o svemu, posebno o "čuvenom" hapšenju pre tri i po godine, za koje je rekao da je sramota za državu i tadašnji politički vrh! To je bolan period u životu, koji poslednjih godina zaokuplja svu njegovu pažnju.

"Ne da je bolan, nego udara direktno u srce", bila je prva konstatacija Džajića na pitanje o periodu od hapšenja do danas.


"Morate da shvatite da kad postignete veliki uspeh i neku slavu, da steknete i veliki broj neprijatelja. Jer, ovo što su uradili je, zaista, sramota. Sramota je za državu i te ljude, koji su u tom trenutku bili na političkoj sceni, kad su mogli takvu odluku da donesu".


Nije, međutim, nekadašnji direktor i predsednik Zvezde želeo da imenuje "krivce".

"Neću se libiti da kažem, a o tome ćemo tek da pričamo, nadam se, kad se ova ujdurma oko mene završi na najbolji način. Mislim da sam i sad dovoljno rekao na koga sve mislim da je to učinio. Znam i zbog kojih razloga, a mislim da ću imati još prilike da o svemu govorim i da budem konkretniji. Hteo sam i sad, ipak, sačekaću neku povoljniju priliku".


Najavio je Džajić i obračun sa njima na sebi jedini prihvatljiv način.

"Neću ovo nikad da zaboravim. I kad bih hteo ne bih mogao da zaboravim. Moraću da se obračunam sa nekim ljudima na pravi način. Ne mislim u nekom drugom smislu, već javnom reči".


Pričao je Džajić i o drugim nepravdama koje je doživeo u bogatoj karijeri, uključujući neosnovano isključenje protiv Karl Cajs Jene, sprečavanje da ode u inostranstvo, pa i o tome kako su ga sa slomljenom nogom slali u vojsku?!


"Sa 27 godina morao sam da idem u vojsku, iako sam imao slomljenu nogu. U stvari, tek počeo da hodam. Posle desetak dana poslali su me iz Sombora na VMA, gde su u jednoj viziti načelnik Isidor Papo i dežurni lekar, kad su videli snimak, zaključili da ne mogu da služim vojsku. Poslali su me odmah u garnizon, čekao sam da budem oslobođen, međutim, stigao je dopis od generala Ljubičića da moram da ostanem i da neke stvari radim smanjenim intenzitetom. Bilo je to za primer drugima, ali kaže se ono što vas ne ubije, to vas ojača. To me i danas prati, pa videću koliko ću izdržati i još udaraca moći da primim", rekao je jedan od najboljih evropskih i svetskih fudbalera svog vremena, koji je između ostalog izjavio i da je rano za priče o povratku u Crvenu zvezdu.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online