Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 23.07.2012.
14:21
Beta A

Baloteli pušenjem ugrožava talenat

Reprezentativac Italije Mario Baloteli ima oko 20 odsto manji aerobni kapacitet od ostalih igrača jer puši, rekao je direktor Antidoping agencije Srbije Nenad Dikić, koji je radio na nedavno završenom EURO 2012.

'Ubija' ga pušenje - Mario Baloteli

Dikić se na nedavno održanom šampionatu u Poljskoj i Ukrajini upoznao sa 21-godišnjim fudbalerom Mančester Sitija.

"Baloteli je jako interesantan zbog toga što je od novinara nametnutno da je on arogantna osoba, a zapravo je vrlo prijatan i izuzetno je lako komunicirati sa njim. Pogotovo što igra u Mančester Sitiju i odlično govori engleski... Jedina mana mu je što puši. To je strašno, zato što je nesvestan da ga to pušenje usporava u igri", rekao je Dikić i dodao:

"Imao sam priliku da kao doktor gledam snimak utakmice sa njim i da mu pokažem da na trećem-četvrtom dodavanju gubi loptu, jer više nema snage i protivnik ga odnese. Njegov aerobni kapacitet je oko 20 odsto manji od drugih fudbalera i to je njegova mana. S obzirom da je jako mlad, može da dođe u situaciju da njegov veliki talenat i brzina propadnu, jer ta jedna paklica cigareta dnevno nikako ne može da bude nešto što fudbaler nosi u svojoj torbici".


Dikić je kazao da na Evropskom prvenstvu 2012. godine niko nije bio pozitivan na korišćenje dopinga, a da je tokom kontrola bilo zanimljivih situacija.

"Neki igrači su žmurili ili držali ruke preko očiju dok smo im vadili krv. To je valjda normalno i prirodno, jer su oni obični momci samo što jako dobro igraju fudbal i za to dobijaju velike pare. U osnovi su prava deca. Vrlo je lepo slušati način na koji pričaju o fudbalu. Kao mi kada smo bili mlađi i igrali fudbal u školi. Ne postoji nikakva nadmenost i prepotentnost", istakao je doktor.

Dikić je dodao da je kapiten Nemačke Filip Lam posle poraza u polufinalu od Italije (1:2) sa suzama u očima došao na doping kontrolu.


"Oni takođe imaju emocije, sekiraju se i plaču...Lam je u suzama oko 30 minuta razgovarao mobilnim telefonom sa nekim dok je bio na doping kontroli, da bi se utešio, pošto nije mogao da veruje da je Nemačka ispala sa Evropskog prvenstva", kazao je Dikić koji će sa još pet kolega iz Antidoping agencije predstavljati Srbiju na doping kontrolama tokom Olimpijskih igara u Londonu.

Ponedeljak 23.07.2012. 18:18
Klasican mentol.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online