Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 23.07.2012.
12:07
O. Đoković A

Drvenom kutlačom po glavi

Dok je otac pijan sate provodio uz TV ekran zadubljen u sve užase rata u eks Jugoslaviji, Zlatan Ibrahimović je krao bicikle, a majka ga tukla.

Prihvata samo pobedu - Zlatan Ibrahimović

Posle dugih pregovora Zlatan Ibrahimović, Šveđanin, ali i poreklom Hrvat po majci i Bosanac po ocu, potpisao je prošle nedelje za PSŽ za godišnju platu od 12,5 miliona evra!


A pre toga, vagajući naredni korak u karijeri, odmarao se u Španiji, na Ibici. I već tada, francuska sredstva informisanja iznosila su u javnost brojne podatke iz njegovog života, koji je u švedskoj ocenjen kao "american dream" (američki san).


Današnji Zlatan Ibrahimović nije onaj iz detinjstva. Živeo je u Rosengrandu, predgrađu Malmea sa predizpozicijama za socijalne i kriminalističke probleme. Naime, dok je bio dete roditelji su se veoma rano rastavili, a što je sve to opisao u knjizi "Ja sam Zlatan Ibrahimović" koja je planula u 500.000 primeraka, mnogo više od "Da Vinčijevog koda" ili "Milenijuma".


Dakle, živeo je Zlatan sa ocem koji je mnogo pio i sate provodio uz TV ekran zadubljen u sve užase rata u eks Jugoslaviji. Kad je tako, Zlatan je vreme provodio napolju, sa društvom krao bicikle, ali je oduvek imao i jednu strast - fudbal kojeg mu nikad nije bilo dosta. Majka, kad bi došla da ga vidi, udarala ga je drvenom kutlačom po glavi, a kažu da je Zlatan, tokom sportske karijere, stalno dokazivao da ima "tvrdu lobanju".


U 13. godini primio ga je FK Malme, ali je njegova integracija u tu sredinu nailazila na brojne prepreke. Malme je klub srednjeg staleža, a Zlatan je dolazio iz sirotinjske četvrti, pa ga je u tome i pratila njegova biografija. Nije imao dobre navike, a nije redovno jeo, pa nije ni igrao kako je trebalo.

Kako je obožavao brazilski fudbal, po tom idealu nije prestajao da dribla loptu. Uopšte, bio je i malo divlji, a sklon tuči, zbog čega su roditelji drugih dečaka-fudbalera želeli da ga odstrane iz te sredine. I, upravo se u tome razvijala jedna Zlatanova karakteristika - želja za revanšom.

Dakle, u svim tim porodičnim i sportskim okolnostima, nova zvezda PSŽ je iskalila čvrst karakter. U kasnijim godinama opisivali su ga kao gunđala-egocentrika.


"Zlatan je kompleksna ličnost, pravi primer velike zvezde, istovremeno osetljiv i šarmantan, ali i veoma grub i surov. Trener Barse Pep Gvardiola se nikako nije mogao usaglasiti s njim, za njega je Zlatan imao suviše karaktera. A, Zlatan je strašan borac, ali samo na terenu. On voli fudbal i mora u njemu da uradi sve što je najbolje", tako ga opisuje Lagerkranc.


Danas je Zlatan otac dva sina, od četiri i pet godina. Supruga Helen Seger je bivša manekenka, 11 godina starija od njega.


Ibra, kako ga zovu, stalno ima potrebu za akcijom i to prati njegovu celu karijeru, bolje reći, ceo život. On se opredeljuje za totalno lude stvari, na primer, svoj porše vozi brzinom od 300 km na sat. Nije mnogo edukovan, nije pročitao mnogo knjiga, više voli da se igra sa Plajstejšnom, ali je i veoma inteligentan i interesuje se za svoje poslove. Najvažnije mu je, na primer, da kad dođe u Pariz, a eto, došao je, da učini sve kako bi promenio mentalitet saigrača. I, ni dalje neće prihvatati ništa drugo osim - pobede.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 23.07.2012. 17:07
Seljačina!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online