Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 22.07.2012.
15:31
Vestionline, Telegraf, Blic A

AEL promenio stadion, Partizan apeluje na navijače

Odluka da se meč AEL-a i Partizana igra u Larnaki umesto u Limasolu smanjiće broj navijača, ali će ih pomeriti do samog terena, što ima za cilj da poremeti igrače crno-belih. FK Partizan izdao sapštenje i apel navijačima pred revanš meč sa Valetom u Beogradu.

Uprava fudbalskog kluba AEL iz Limasola načinila je zanimljiv potez pred prvi meč treće runde kvalifikacija Lige šampiona protiv Partizana, jer je promenila mesto domaćinstva. Svoj stadion zamenila je stadionom u Larnaki manjeg kapaciteta, ali zdanjem koje nema atletsku stazu.

Kiparski klub očigledno želi da podigne atmosferu pred dolazak “crno-belih”, jer će njegovi navijači sada biti tik uz teren, praviće zaglušujuću buku, što bi, smatraju u Limasolu, trebalo da bude pravi vetar u leđa pred odlazak na revanš u Beograd.

Zanimljivo, ova odluka smanjila je kapacitet stadiona za 2.000, a kada se na to doda i boks predviđen za gostujuće “grobare”, jasno je da Kiprani neće imati podršku veću od 10.000 (kapacitet stadiona u Larnaki je 11.930 mesta).

Biće zanimljivo videti da li će takva odluka biti mač sa dve oštrice domaćem timu, kojem će, kao i igračima Partizana, to biti “gostujuća” trava, jer tu igraju jednom godišnje, kada se sastanu sa AEK.

Partizan: Navijači budite uz klub, UEFA spremna da kažnjava

 

Fudbalski klub Partizan izdao je saopštenje u kome se navodi da se taj tim spremao za evropsko takmičenje kako bi na najbolji način predstavio srpski fudbal, ali da se pojedinci, koji sebe smatraju navijačima, moraju suzdržati od nepromišljenih poteza.

 

Partizan će u utorak od 20:45 odigrati revanš meč u kvalifikacijama za Ligu šampiona sa Valetom, dok se svi u crno-belom klubu nadaju da će navijači pokazati privrženost klubu ljubavlju i poštovanjem, ali i pre svega ponašanjem.

 

"Fudbalski klub 'Partizan' je otpočeo sa učešćem u UEFA takmičenjima sa ciljem da, kao šampion naše zemlje, predstavi srpski fudbal na najbolji mogući način. U prvoj utakmici igrači su dali sve od sebe i nema sumnje da će sa takvim pristupom nastaviti. Utakmica koja se igra u Beogradu u utorak sa početkom u 20,45 časova je prilika i da navijači pokažu svoju privrženost klubu – prisustvom, navijanjem, a pre svega ponašanjem.

 

Pokažimo naše jedinstvo u želji da pomognemo klubu, ali i našu sposobnost da se ponašamo i navijamo u skladu sa evropskim standardima. Ponašanje publike i navijača je izuzetno važan segment na kome UEFA naročito insistira, što dobija specifičnu dimenziju kada se u obzir uzme činjenica da je FK Partizan pod uslovnom kaznom zbog određenih propusta koji su se desili na utakmici sa Genkom. Ne dopustimo da pojedinci koji ne poseduju svest o neophodnosti poštovanja propisa odmognu svima nama i spreče navijače da posmatraju uživo narednu utakmicu u UEFA takmičenjima", stoji u saopštenju na sajtu Partizana.

 

"Zasluženo ili ne, srpski navijači trenutno imaju najgoru moguću reputaciju u fudbalskoj Evropi, što srpskom fudbalu nanosi ogromne i nenadoknadive štete. Pokažimo da takav utisak ne odgovara istini, neka nova takmičarska sezona bude sezona preokreta u ispravljanju ružne slike koja vlada o nama.


Posebno skrećemo pažnju i molimo sve navijače da ulaznice nabave na vreme, da na utakmicu dođu najkasnije pola časa pre početka jer će biti sprovedene posebne mere kontrole i pretresa. Takodje je veoma važno napomenuti da se na utakmicu ne nose upaljači i metalni novac jer će ti predmeti biti oduzeti na ulazu na stadion", napominju crno-beli.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online