Petak 24. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 20.07.2012.
12:10
M. S. A

Huligani divljali u Podgorici!

Navijači iz Poljske se žestoko tukli sa policijom, dok su domaći "varvari" prebili portparola Slaska i navodno pokrali gostujuće fudbalere.

Fudbal je još jednom izgubio bitku sa huliganima. Šampion Poljske Slask iz Vroclava pobedio je kao gost najbolji tim Crne Gore, podgoričku Budućnost rezultatom 2:0. Prvi gol postigao je Rok Elsner, sin nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde i reprezentativca Jugoslavije, Slovenca Marka Elsnera, ali ovaj zanimljiv podatak, kao i igra i rezultat ostali su u dubokoj senci svega što se dešavalo pre i posle ovog duela u okviru 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.


Podgoričke "Vijesti" pišu da se duh Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini, ali onaj najmračniji deo, preneo u sredu veče i na glavni grad Crne Gore. Podgorica je bila poprište žestokog obračuna poljskih navijača i crnogorske policije.


Uoči meča letele su flaše, stolice i kamenice, a pravi rat huligana i organa reda vođen je i posle utakmice. Centar grada bio je blokiran gotovo sat vremena, domaći navijači su dugo ostali zaključani na tribinama kako bi se Poljaci ispratili na odredišta, ali to nije mnogo pomoglo da se stvari mirno završe.


Agencija Beta je prenela da je grupa od oko 30 navijača poljskog šampiona Slaska, posle utakmice, napala policajce na jednoj raskrsnici, prilikom napuštanja glavog grada Crne Gore.


Autobusi sa navijačima su u jednom trenutku stali na raskrsnici u Donjoj Gorici kod Podgorice. Iz njih su izašli Poljaci i agresivno krenuli na organe reda. Policija je, ipak, uspela da uz upotrebu sile, navijače vrati u autobuse, posle čega su nastavili put. Sukoba sa policijom bilo je i ispred stadiona Budućnosti, a informacije govore da ima i povređenih navijača.


S druge strane, poljski mediji brane svoje, pa tako pišu da su huligani zapravo navijači Budućnosti, koji su prebili portparola Slaska, Vroclava Mihala Mazura, a posle toga u incidentu na stadionu pokrali i neke stvari poljskih fudbalera.


Navodno, grupa od nekoliko navijača obučena u belo-plave majice Budućnosti, kako prenosi Beta pisanje poljskog lista, napala je Mazura iako nije imao vidna obeležja svog kluba kada ga je čula da na ulici telefonira na poljskom jeziku. Mazuru je pravog linča spaslo obezbeđenje obližnjeg restorana.


Navijači Budućnosti, popularni "varvari", kako javljaju poljski mediji napali su goste iz Poljske i na stadionu, pred početak utakmice, u trenutku kada su Poljaci unosili na stadion opremu fudbalera, kad je ukraden deo opreme i neke lične stvari igrača, potvrdio je za poljske medije portparol Mazur.


Ružna uvertira pred revanš utakmicu, koja je na programu za sedam dana u Vroclavu.

Razbijene glave i topovski udari


Crnogorski mediji pišu da je sve počelo nešto manje od sat vremena uoči meča na platou između južne tribine i Bulevara Ivana Crnojevića, kada su se navijači Slaska, popularna "crveno-zelena armija", žestoko potukli sa policijom. U masovnoj tuči gostiju i policije bilo je nekoliko razbijenih glava.
Čule su se policijske sirene, odjekivali su topovski udari, a ni navijači Budućnosti nisu bili pasivni, već su i oni pokušali da dođu do Poljaka.

 

Gužva u Urgentnom centru


Iz policije u sredu veče nije zvanično saopšteno koliko je bilo povređenih navijača i pripadnika organa reda, ali podgoričke "Vijesti" prenose da je prema nezvaničnim informacijama bilo na desetine povređenih koji su napravili gužvu u Urgentnom centru.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online