Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 17.07.2012.
12:03
Vestionline, novosti.rs A

Rajković: Trener jedva čekao da me makne iz kluba

Nakon tuče koja se desila na treningu Hamburga, trener ove ekipe Torsten Fink odstranio je Slobodana Rajkovića iz tima i automatski ga stavio na transfer-listu.

Rajković udario Korejca, a on glavom povredio Tručina

"Po meni, odstranjen sam iz tima iz banalnog razloga. Trener Fink, koji je inače pre šest meseci davio igrača u svlačionici, samo je iskoristio priliku da uradi ono što je odavno priželjkivao. Takvi incidenti na treninzima su skoro svakodnevna pojava širom sveta. Roben i Riberi su se potukli u svlačionici Bajerna, Holanđanin je izašao sa plavim okom i šta se desilo? Ništa, zato što je trener 'zatvorio' priču, ono što se desilo ostalo je između četiri zida. Šta se zbilo na treningu, kako je došlo do incidenta, ostalo je nepoznato i nemačkoj javnosti", rekao je Rajković za "Večernje novosti" i dodao:

"Ne volim poraze ni u klikerima, a kamoli u igrama na trenizima. Kada je naš tim izgubio duel, rekao sam Soniju da mora da odigrava brže, da ne šutira iz nemogućih pozicija i da nije on ništa nervozniji od nas zbog poraza. Možda je jezička barijera učinila svoje, reagovao je kako mi se nije svidelo i udario sam ga, a on glavom Arslana koji je pao. Dešavaju se takve stvari, ali se odmah u svlačionici pruže ruke i završi na tome. Samo još da dodam da me je upravo trener savetovao da slobodno budem oštriji, da dajem savete mlađima, da pričam na treninzima".


Miha "precrtao" Rajkovića

 

Selektor "orlova" Siniša Mihajlović izjavio je da za predstojeće utakmice ne računa na prvotimca Hamburga Slobodana Rajkovića, koji je zbog tuče na treningu prekršio kodeks o ponašanju.

"Sve je jasno, Rajković neće dobiti poziv za naredne reprezentativne akcije. Postupio je nepromišljeno i sada mora da snosi posledice", izjavio je Mihajlović za "Novosti".

Trener Fink nije časio časa i pre nego što su se glave ohladile, pokazao je direktan "crveni karton" našem reprezentativcu i odstranio ga iz prvog tima.


"Trener je sam doneo tu odluku, mimo znanja čelnika kluba, pogotovo što direktor Arnesen nije ni bio u Nemačkoj. Video sam da je trener dao izjavu da sam, što se njega tiče, završio u Hamburgu, da sam na transfer-listi. Razgovarao sam sa predsednikom, rekao mi je da sačekamo da se ekipa vrati iz Južne Koreje, pa ćemo znati više, a kako mi je Fink poručio, moraću da potražim novu sredinu".


Po tvrdnji Rajkovića, ova odluka trenera je samo vrhunac netrpeljivosti koju je pokazivao maltene od prvog dana.


"Kada je on došao, izgubio sam mesto u timu. Na sastanku posle svega mi je rekao da me ne voli kao igrača, što priznajem da je njegovo pravo. Ipak, pitao sam ga šta mu je značilo da mi posle turneje reprezentacije da odmor do 12. jula, a onda me sedam dana ranije zove i kaže mi da kasnim na pripreme!? Pitao sam ga zašto je u letnjoj pauzi pričao medijima kako sigurno odlazim iz kluba, jer imam ponude. Nije imao nijedan odgovor. Ovo sad mu je samo došlo kao izgovor da učini ono što je odavno želeo, da me skloni iz Hamburga", kazao je Rajković.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online