Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 07.07.2012.
20:42
Vestionline A

Partizan preokretom pobedio Šturm sa 3:2

Fudbaleri Partizana pobedili su danas u Gracu u pripremnoj utakmici austrijski Šturm rezultatom 3:2, iako su na poluvremenu gubili sa dva gola razlike.

Igrači imaju kvalitet - Vladimir Vermezović

Šturm je poveo golom Ričarda Sukuta-Pasua u 21, a na 2:0 povećao je Imre Šabiću 35. minutu. Crno-beli su u drugom poluvremenu zaigrali bolje i uspeli da dođu do preokreta golovima Stefana Babovića u 59, Saše Markovića u 64. i Mohameda Zabije u 80.

Igrači Partizana su se uprkos minusu od dva gola, razgoropadili u nastavku meča. Prvo je u 59. minutu Stefan Babović smanjio na 2:1 nakon fenomenalnog solo prodora u kojem je nanizao nekoliko igrača.

Samo pet minuta kasnije, u 64. minutu, strelac je bio Saša Marković. Prethodno je Lazar Marković po desnoj strani izbacio Aksentijevića, ovaj je zavrnuo po zemlji, a Marković uklizao na loptu i gurnuo je u mrežu.

Potpuni preokret i pobedu doneo je novajlija Zabija. Petrović je prvo dva puta odlično izboksovao loptu, a onda je u kontri Ilić asistirao Libijcu koji je video da je golman daleko od linije, i lobovao ga sa 35 metara čime je postavio konačan rezultat 3:2.

Trener Partizana Vladimir Vermezović je rekao posle meča da su greške bile posledice opuštenosti i istakao da veruje u svoje igrače.

"Pravili smo neke neshavtljive greške, ali je to više bio plod opuštenosti, posledica umora, ili vrućine. U drugom poluvremenu je sve bilo bolje. Moram ponovo da istaknem da sve mnogo bolje ide kada je Ilić na terenu", rekao je Vermezović.

Saša Marković je ponovo postigao gol, i zaslužio pohvale trenera 'crno-belih'.

"Saša Marković je kompletne pripreme odradio na vrlo viskom novou, sve utakmice je odigrao odlično. Mislim da on može da bude otkrovenje ove sezone. Petrović je dobro branio, nekoliko puta je odlično sačuvao mrežu. On je svakako jedan od kandidata za mesto prvog golmana. Zabija može da bude veliko pojačanje za Partizan. Trebaće mu vremena da se prilagodi, jedan gol ništa ne znači, ali je na ovom meču sa nekoliko odličnih poteza pokazao da zna da igra fudbal".

Vermezović se odlučio za sledeći sastav: Stojković (od 46. Petrović), Miljković (od 46. Lazar Marković), Volkov (od 71. Lazevski), Ostojić, Stanković, Smiljanić (od 46. Saša Marković), Babović, Aksentijević, Tomić (od 71. Zabija), Vukić (od 46. Saša Ilić), Stefan Šćepović.

Ovo je Partizanu šesta pripremna utakmica, od kada su otputovali na pripreme u Sloveniju. Crno-beli su do ovog meča četiri puta pobedili i jednom igrali nerešeno.

Partizan će novu sezonu početi 17. jula, kada će u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igrati protiv boljeg iz duela Valete sa Malte i Lusitanosa iz Andore. Valeta je u prvoj utakmici pobedila sa 8:0.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online