Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 02.07.2012.
19:57
Beta A

Milanović: Ubeđen sam da prolazimo prvi krug LE

Predsednik FK Jagodina Goran Milanović je uoči utakmice prvog kola kvalifikacije za Ligu Evrope sa Ordabasijem iz Kazahstana izjavio da je optimista i da je ubeđen da će njegova ekipa proći prvi krug, ali uz mnogo muka.

Goran Milanović

"Ubeđen sam i optimista sam da smo mi bolji tim i da ćemo proći prvi krug, naravno uz mnogo muka. To nam je želja i cilj, a mislim da su nam to i realne mogućnosti, izjavio je Milanović danas na konferenciji za novinare.

On je rekao da su igrači svesni da igraju svoju prvu zvaničnu evropsku utakmicu i svesni značaja takvih utakmica.

"Svaka pobeda bez primljenog gola nam odgovara. Na ovom takmičenju je važan gol na strani. Ukoliko budemo ovde napravili lošiji rezultat od očekivanog imaćemo priliku da za sedam dana to ispravimo na strani, ali mislim da su nam šanse da prođemo velike", izjavio je Milanović i dodao da je Jagodina u kvalifikacijama LE dobila protivnika po meri.

"Ordabasi je jak, kvalitetan klub, dobro organizovan, koji ima budžet i vrednost igrača na nivou Crvene zvezde i Partizana. Nema tu fudbalsku tradiciju i uspeh kroz istoriju, ali otprilike vrednost kluba je na nivou dva najveća srpska kluba", objasnio je Milanović.

On je rekao da veliki broj igrača iz naše zemlje odlazi u Kazahstan, pošto oni imaju mogućnost da ih plate upravo zbog budžeta koji su 10 i 15 puta veći od budžeta srpskih klubova koji se takmicce u Super ligi.

"Upravo zato što smo znali o kakvom klubu je reč, želeli smo da izvučemo bilo koga samo ne njih. Drugi problem je daljina Kazahstana. Olakšavajuća okolnost je da ćemo igrati u Almatiju, gradu koji je 700 kilometara bliže od grada iz koga je Ordabasi", rekao je Milanović.

Predsednik Jagodine je rekao da će utakmicu voditi sudije iz Rumunije, delegat je iz Norveške, a kontrolor suđenja je iz Portugala.

"Očekujem da u četvrtak napunimo stadion jer je ovo jedinstvena prilika da u Jagodini bude gledana fudbalska utakmica evropskog takmičenja. Takve utakmice su igrane na stadionu JNA, Marakani. Imali smo cilj da igramo evropske mečeve na našem stadionu i da nam to za godinu, dve postane normalna stvar", izjavio je Milanović.

Kada je reč je transferima, Milanović je kazao da je klub ostao bez Saše Marjanovića koji je otišao u Šerif iz Moldavije, golmana Marka Šimića koji je potpisao za klub iz Irana i Miloša Krstića koji je otišao u švajcarski Tun.

Prodaja ulaznica za meč prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope je počela danas. Cena karata za jug je 100 dinara, sever 200, istok 300 i zapad 400 dinara.

Utakmica između Jagodine i Ordabasija igraće se na Gradskom stadionu u Jagodini u četvrtak od 17,30 sati.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online