Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 01.07.2012.
12:43
B. Božen A

Izgubljeni u luksuzu

Igrači dobili mnogo skupih besplatnih poklona, plus 100.000 evra za plasman u polufinale, a od kritika su jedino pošteđeni golman Nojer, Kedira i Rojs.

"Bild" napravio kompletnu i pojedinačnu analizu posle neuspeha na EP

Do četvrtka slavljeni kao idoli nacije, maženi i paženi nemački fudbaleri su posle ispadanja u polufinalu prvenstva Evrope doživeli da senka kritike padne i na njih.

U pojedinačnoj analizi svakog od igrača, najtiražniji nemački dnevnik "Bild", koji je jedini moćniji od fudbalskih svetinja, nemilice analizira svakog pojedinačno, otkrivajući usput i, inače, dobro čuvane tajne o superluksuznom životu razmaženih zvezda, koje niko nije pominjao dok je ekipi išlo dobro.

Kapitenu tima Filipu Lamu se zamera da ne pokazuje karakter vođe, već se ponaša "kao političar koji je u stanju da o svakoj temi priča mnogo, a ne kaže ništa".

Mariju Gomezu, koga je posle tri gola na početku EP "Bild" slavio kao "giganta", zamera se da je posle toga više mislio o tome da mu frizura bude u redu, nego kako da ugrozi protivnički gol. Navodi se i scena iz prvog poluvremena duela protiv Italije, kada je na pas Ozila krenuo na loptu, ali je onda u punom trku levom rukom sklonio pramen kose sa čela, zbog čega mu je lopta izmakla. Njegovih 45 golova na 61 utakmici su zavidan procenat, piše ovaj list, "ali veliki igrači daju golove na velikim utakmicama".


Podolskom, koji je na prvenstvu odigrao 100. utakmicu za "pancere", savetuje se da ode u penziju, ili da se potrudi i u Arsenalu nauči kako se bori.

Za Bastijana Švajnštajgera se kaže da ne voli da ga zovu Švajni (prasence) i Šefhen (šefić), ali da je "gorka istina da će on uvek ostati 'švajni', a pravi šef nikada neće postati". Njemu se ne osporava mogućnost da postane prvoklasni igrač, što je nekim svojim potezima na EP i pokazao, ali on ne pokazuje kvalitete vođe, piše "Bild". U njegovu odbranu se, međutim, navodi to da nije bio potpuno oporavljen od povrede.


Jedini pošteđeni kritike su golman Manuel Nojer i Sami Kedira, za koje se ističe da su svojom energijom i zalaganjem pokušavali da trgnu celu ekipu, kao i Marko Rojs, za koga se kaže da je "šteta što nije više igrao".

"Bild" se okomio i na luksuzni život igrača i to što im se ugađa preko svake mere. Po ekspresnom povratku iz Poljske avionom Lufthanze koji ih je specijalno prevezao iz Varšave, fudbaleri su sa svojim lepim devojkama ulazili u lir-džetove koji su ih razvozili gde je trebalo. Moto je bio "samo da Jogijevi dečaci ne dožive stres i ne gube vreme koje treba da provedu na odmoru".


"Nemoguće je poverovati u kojoj meri se ugađa 'luksuznim gubitnicima'. Svaki od igrača je pre početka prvenstva u svojoj sobi našao brdo poklona sponzora: po laptop, mobilni telefon, luksuzne kofere sa odelima i rukavicama poznatih dizajnera. Još pre početka turnira igrači su dostavili svoje mere, po kojima su im šivena odela, puloveri - sve besplatno. Od jednog sponzora su dobili luksuzne ručne satove sa gravurom, napravljene u ograničenoj količini. Da pri nabavci luksuznih automobila milioneri ne bi imali nepotrebne troškove, odobrena im je specijalna kamata za lizing od jedan (1) odsto!", piše "Bild" i navodi da je svaki igrač dobio premiju od po 100.000 evra za dolazak do polufinala, pa zaključuje:


"Bile su prokleto teške tih poslednjih sedam nedelja u svetu ugađanja"!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online