Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 27.06.2012.
23:29
Vestionline A

EP: Španija u finalu posle penala

Fudbalska reprezentacija Španije plasirala se u finale Evropskog šampionata u fudbalu, pošto je u Donjecku savladala selekciju Portugala posle boljeg izvođenja penala rezultatom 4:2 (0:0).

U finale EP posle 'ruleta' sa bele tačke - fudbaleri Španije i selektor Del Boske

Utakmica je posle regularnih 90 minuta i produžetaka završena bez golova, a aktuelni evropski i svetski prvak je posle penala pobedio sa 4:2.

U drugom polufinalu sutra će od 20,45 časova u Varšavi igrati Nemačka i Italija.

Golove za Španiju postigli su Andres Inijesta, Đerar Pike, Serhio Ramos i Sesk Fabregas, dok su za Portugal bili precizni Pepe i Nani.

Na početku penal serije šuteve Ćabija Alonsa i Žoaa Mutinja odbranili su golmani, dok je štoper Portugala Bruno Alveš u četvrtoj seriji pogodio prečku.

Pokušavao iz slobodnih udaraca, ali bez uspeha - Kristijano Ronaldo

U regularnom delu utakmice nijedna ekipa nije ozbiljnije ugrozila gol protivnika, a jedini udarac u njegov okvir bio je u 68. minutu, kada je kapiten Španije Ćavi Ernandes šutirao pravo u Riuja Patrisija.

Portugalci su disciplinovanom i agresivnom igrom neutralisali prepoznatljivu pas igru Španaca, koji su u prvom poluvremenu imali dva nešto opasnija pokušaja, u 12. i 29. minutu kada su Alvaro Arbeloa i Andres Inijesta šutirali preko gola.

"Furija" u drugom poluvremenu, osim šuta Ćavija, nijednom nije ugrozila gol Patrisija, dok je u ekipi Portugala nekoliko puta udarcima iz daljine pokušavao Ugo Almeida, međutim njegovi šutevi odlazili su daleko preko gola.

Veliku šansu za pobedu Portugal je imao u 90. minutu, posle kontranapada četiri na dva, ali je Raul Meireleš loše dodao loptu Ronaldu, koji je sa ivice šesnaseterca neprecizno šutirao.

Španci su u produžecima bili bolji rival i imali dve najbolje šanse na utakmici, međutim golman Portugala Patrisio uspeo je u 104. minutu da odbrani šut Inijeste, koji je ostao neometan na 10 metara, a u 111. i udarac Hesusa Navasa sa sedam metara iskosa desno.

Finale Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini igraće se u nedelju, 1. jula na Olimpijskom stadionu u Kijevu, a Španci će braniti titulu koju su pre četiri godine osvojili na šampionatu u Austriji i Švajcarskoj.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 28.06.2012. 00:37
Bas mi je drago zbog Spanaca cestitke... od ovih mi je sve jedno samo da Spanija osvoji.
Četvrtak 28.06.2012. 05:28
Kako je Spanija igrala sinoc,uspavao sam se gledajuci,strasno uspavajuca igra Crvene Furije,meni licno se nesvidja,ali kao sto se vidi uspesna,jedino im Italija ne lezi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online