Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 25.06.2012.
14:45
Vestionline, Telegraf.rs A

Pirlo: "Panjenka" dodatno pritisnuo Engleze!

Posle fenomenalnog pogotka iz penala u stilu Panjenke, plejmejker "azura" Andrea Pirlo otkrio da je na taj način hteo da stavi pritisak na rivale sa Ostrva.

Fudbalski velemajstor - Andrea Pirlo

“Fudbalski doktor” Andrea Pirlo je odigrao briljantan meč protiv Engleske. Sakrio je loptu rivalima, delio neverovatne pasove, bio nepogrešiv… A, onda je u penal seriji bocnuo loptu u stilu Panjenke i zaledio krv u žilama svima koji su gledali meč. Njegova majstorija kao da je posekla krila Englezima koji su posle toga promašili dva penala…

"Zašto sam šutirao onako? Zbog golmana Harta! Pravio je čudne pokrete na golu i otkrio da će se baciti u stranu. Sačekao sam ga da poleti i poslao loptu u mrežu. Možda je takav gol i stavio pritisak na Engleze i Janga koji je sledeći šutirao. Nisam osećao stah ili nervozu. Englezi tokom celog meča jedva da su nam stvorili probleme. Samo su se branili i pokušavali da dođu do penala. Znali smo da su oni defanzivna ekipa i da ćemo kontrolisati meč. Šteta je samo što ranije nismo obezbedili pobedu i što smo potrošili toliko energije. Dominirali smo tokom celog meča i šteta je što nismo iskoristili neke od brojnih prilika. Ali, makar su penali poslali pravi tim u polufinale", rekao je Pirlo posle meča.

On se osvrnuo i na učinak često kritikovanog napadača Marija Balotelija, kao i činjenicu da ih u polufinalu očekuje Nemačka.

"Baloteli je odradio velikli posao i mnogo pomogao ekipi. Imao je neke greške u završnici, ali on ima veliki kvalitet i pokazaće to. Naravno da već razmišljamo o Nemačkoj, ali sada je prioritet da se što bolje odmorimo i napunimo baterije za duel u četvrtak. Sve je moguće u tom meču. Možemo da ih pobedimo. Uostalom, došli smo da osvojimo trofej", optimista je sjajni vezista Juventusa.

Tipsarević, Ćavi i Fabregas se dive Pirlu

 

Španski fudbalski reprezentativci Ćavi Hernandez i Sesk Fabregas posle četvrtfinalnog meča prvenstva Evrope između Italije i Engleske bili su oduševljeni "Panenka penalom" koji je izveo Andrea Pirlo.

 

"Kakav penal Pirla. Fenomenalno", napisao je Ćavi na Tviteru, a Sek Fabregas je dodao: "Stil i klasa - Pirlo".

 

Još mnogi poznati fudbaleri iskazali su poštovanje prema Pirlu, među njima su Robin Van Persi, Edin Džeko, Marko Materaci....

 

I srpski teniser Janko Tipsarević, veliki poznavalac fudbala, a i veoma solidan igrač je posle plasmana Italijana u polufinale napisao na Tviteru - "Grande Pirlo".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 25.06.2012. 19:23
Италија игра најљепши фудбал!
Ponedeljak 25.06.2012. 20:10
maestro. mislim da je ovim penalom osvojio evropsko prvenstvo, a da li sam u pravu videcemo za dve utakmice.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online