Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 23.06.2012.
12:47
Vesti-M.S. A

Englezi kopiraju Srbe

Oni su izmisli fudbal, ali im je naš selektor Siniša Mihajlović otvorio oči kako da vrate jedinstvo u nacionalni tim.

'Ajmo sad svi zajedno..." - Roj Hodžson

Možda je Engleska kolevka fudbala, a njihov selektor više od 20 godina stariji od srpskog kolege Siniše Mihajlovića, ali 64-godišnji Roj Hodžson se nije snebivao da, zarad dobre atmosfere i želje za uspehom na EURO 2012, iskopira potez 43-godišnjeg selektora "orlova".


Naš nekadašnji reprezentativac je po preuzimanju ove dužnosti tražio od svih reprezentativaca da potpišu ugovor o etici, svojevrstan kodeks ponašanja koji između ostalog podrazumeva da svi moraju da pevaju nacionalnu himnu pre početka utakmice.


Možda ovaj potez i ne bi privukao toliku pažnju javnosti da već posle prvog meča, sa Španijom u Sent Galenu prošlog meseca, Mihajlović nije iz reprezentacije udaljio Adema Ljajića, jer nije želeo da peva himnu iz "ličnih razloga".


Na stranu što je ovaj događaj izazvao različite reakcije, kako kod nas tako i u svetu, očigledno je poslužio Roju Hodžsonu kao odlična ideja da je iskoristi za ujedinjenje engleskih reprezentativaca pred početak Evropskog šampionata.

Iskusni trener je "na mala vrata" preuzeo selekciju "Gordog Albiona" pošto se dugo tragalo sa naslednikom Fabija Kapela (u međuvremenu je Stjuart Pirs bio privremeno rešenje). Mnogi su na Ostrvu sa zebnjom ispratili selekciju "tri lava" u Ukrajinu i Poljsku, ali su oni osvojili prvo mesto u grupi i sad se pripremaju za četvrtfinalni okršaj sa Italijanima u nedelju.


Engleska štampa ovih dana hvali Hodžsona, posebno zbog odlične atmosfere, koja dugo nije bila tako pozitivna u nacionalnom timu. Vidi se to, piše "Dejli mejl", i po tome što prvi put posle mnogo godina svi engleski fudbaleri složno pevaju himnu pre početka utakmica. Čak i Vejn Runi koji je po tom pitanju bio poznat kao "crna ovca".

Tim povodom, ovaj londonski list otkriva da je iskusni trener okupio igrače uoči pripremnih utakmica sa Norveškom i Belgijom i poručio im šta očekuje od njih na EURO 2012, između ostalog da složno pevaju himne kako bi ljudi pred malim ekranima mogli da vide jedinstvo u engleskom timu.


Iako zbog povreda, suspenzija i pomenute promene selektora nisu važili za favorite, Englezi za sada odlično guraju...

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online