Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 22.06.2012.
22:47
Vestionline, Beta A

Nemačka pobedila Grčku za polufinale EP

Fudbalska reprezentacija Nemačke plasirala se u polufinale EURO 2012. u Poljskoj i Ukrajini, pošto je u Gdanjsku savladala selekciju Grčke rezultatom 4:2.

Sjajna partija reprezentacije Nemačke

Nemci su na poluvremenu vodili golom Filipa Lama u 39. minutu, a Grci su se vratili u igru izjednačujućim golom Samaras u 55. minutu. Ipak, njihova radost krako je trajala jer je Sami Kedira u 61. povećao doneo novu radost "pancerima", a Miroslav Klose je samo sedam minita kasnije povećao prednost na 3:1.

Marko Rojs je u 74. minutu zabio loptu pod prečku za ubedjivih 4:1, a konačan rezultat sa penala je postavio Salpingidis minut pre kraja četvrtfinalnog meča.

Protivnik Nemačke u polufinalu biće pobednik poslednjeg četvrtfinala u kojem se u nedelju sastaju Engleska – Italija.

Selektor "pancera" Joakim Lev iznenadio je sve jer je počeo meč sa tri nova napadača. Umesto do sada standardnih Gomeza, Milera i Podolskog, startovali su Klose, Rojs i Šurle.

Utakmica je počela inicijativom Nemaca, koji su od starta imali duplo veći posed lopte i stvarali šanse tokom celog meča, dok su se Grci odlučili za kontranapade.

Nemci su već u četvrtom minutu postigli pogodak, koji je sudija Damir Skomina poništio zbog ofsajda Andrea Širlea. Do vodećeg pogotka, Nemci su najbliži golu bili sredinom prvog poluvremena, kada su za samo dva minuta stvorili četiri odlične šanse, međutim, istakao se grčki golman Mihalis Sifakis koji je dva puta odlično intervenisao.

"Panceri" su poveli u 39. minutu kada je Žerom Boateng dugim pasom uposlio Lama, koji je primio loptu i šutem sa 18 metara savladao golmana Sifakisa.

Iako su i u drugom poluvremenu nastavili da dominiraju na terenu, Nemci su, ipak, primili gol posle kontranapada protivnika u 55 minutu. Jorgos Fotakis je uposlio Dimitrisa Salpingidisa po desnoj strani, on ubacio loptu u peterac, a Samaras bio brži od Boatenga i klizeći sa tri metra pogodio mrežu Manuela Nojera.

Novu prednost Nemcima doneo je Kedira u 61. minutu, kada je "zakucao" loptu u gol posle odličnog centaršuta Boatenga, a na 3:1 sedam minuta kasnije povećao je Klose koji je iskoristio loše istrčavanje golmana Sifakisa i posle centaršuta Ozila loptu glavom poslao u prazan gol.

Na 4:1 prednost "pancera" povećao je Rojs, pošto je Klose izašao sam ispred grčkog gola, Sifakis mu je odbranio, ali se lopta odbila do novog igrača Borusije iz Dortmunda, koji je kao iz topa poslao u praznu mrežu.

Konačnih 4:2 postavio je Salpingidis iz penala koji je napravio Boateng, kada je u poslednjim minutima meča igrao rukom posle centaršuta Vasilisa Torosidisa.

Nemci će u polufinalu igrati u četvrtak, 28. juna na 'Nacionalnom stadionu' u Varšavi. Njihov protivnik će biti Italija ili Engleska koji igraju u nedelju od 20,45 sati.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online